Caută
Close this search box.

Vladimir Putin, despre dialogul cu Donald Trump la summitul APEC din Vietnam, ”util”, dar e ”necesar de a discuta în detaliu”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că a avut un dialog normal cu liderul american Donald Trump în cursul summitului APEC din Vietnam, potrivit Reuters, dar, a spus el, „este necesar să găsim o posibilitate de a sta și de a discuta în detaliu relațiile bilaterale”, conform TASS.

Putin a motivat prin dificultăți de protocol faptul că întrevedere bilaterală între cei doi lideri, despre care s-a vorbit mult anterior, nu a avut loc în cadrul summitului APEC de la Da Nang (10-11 noiembrie), relevă agenția de presă oficială rusă TASS.

„În ceea ce privește o întâlnire separată, în primul rând, aceasta a avut legătură cu programul lui Trump și cu agenda mea, precum și cu anumite formalități de protocol, cărora, din păcate, echipele noastre nu le-au putut face față. Ei bine … Ei vor fi pedepsiți pentru asta. Cu toate acestea, nu s-a întâmplat nimic groaznic”, a afirmat președintele rus.

El a indicat că a vorbit cu omologul său american „în timpul reuniunii de astăzi” a summitului, conform TASS. „În general, am discutat despre tot ceea ce am dorit”, a adăugat liderul rus.

Faptul că o întâlnire separată nu a avut loc relevă, în opinia sa, că relațiile dintre Rusia și Statele Unite nu au ieșit încă din criză, relatează RIA Novosti.

„Desigur, va trebui, totuși, să găsim o ocazie — la nivelul echipelor noastre și la cel al președinților — să ne așezăm și să vorbim despre întregul complex al relațiilor noastre”, a spus președintele rus.

„Suntem gata să întoarcem această pagină și să mergem înainte, să privim spre viitor, să rezolvăm problemele de care sunt interesați atât poporul american, cât și oamenii din Rusia și să ne gândim cum să completăm legăturile noastre economice cu un conținut concret „, a subliniat el.

Și Donald Trump a declarat jurnaliștilor de la bordul Air Force One în cursul zborului de la Da Nang la Hanoi că Putin „mi-a spus că nu s-a amestecat deloc în alegerile noastre”.

„De fiecare dată când mă vede, el îmi spune:’Nu am făcut asta’ și eu îl cred într-adevăr când mi-o spune”, a adăugat președintele american.

„Cred că el se simte foarte insultat din această cauză, ceea ce nu este un lucru bun pentru țara noastră pentru că — încă o dată — ne-ar ajuta mult să avem o relație cu Rusia pentru Coreea de Nord, cea mai mare problemă a noastră în acest moment”, a precizat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri