Caută
Close this search box.

Doi hackeri români au spart camerele de supraveghere exteriore din Washington, DC

Doi hackeri români au spart aproape două treimi din camerele de supraveghere stradale din Washington, DC, relatează CNN. Într-o plângere penală depusă săptămâna trecută la US District Court din Districtul Columbia, se arată că cei doi români au spart 123 din cele 187 de camere de supraveghere montate în capitala Statelor Unite.

Guvernul american susține că cei doi hackeri români, care operează în afara SUA, au spart 65% din camerele de supraveghere montate pe strazile din Washington, camere operate de poliția Districtului Columbia. Camerele au fost sparte timp de patru zile, la începutul lunii ianuarie.

Suspecții, Mihai Alexandru Isvanca și Eveline Cismaru, ar fi accesat computerele camerelor de supraveghere și le-ar fi folosit pentru a distribui viruși prin e-mailuri de tip spam. Ei cereau ulterior bani victimelor pentru a le reda accesul la fisierele proprii, care au fost blocate în acest fel, a declarat agentul Secret Service James Graham, în sprijinul plângerii penale a guvernului american.

Autoritățile din Washington i-au depistat pe cei doi hackeri, după ce le-au urmărit conturile de e-mail, unul dintre conturi având numele „suflete de vânzare”, se mai arată în declarație.

Sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri