Caută
Close this search box.

Gabriela Firea: ”În București, vor circula doar taximetre licențiate”

Primarul General, Gabriela Firea, s-a întâlnit, luni, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, cu reprezentantii Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), pentru a analiza problemele cu care se confruntă operatorii de taxi din Capitală, anunță un comunicat de presă.

Astfel, reprezentantii asociației i-au prezentat Primarului General o serie de revendicări ale asociațiilor taximetriștilor licențiați, care reclamă, printre altele, concurența neloială practicată prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie.

Edilul- Sef a garantat ca vor fi luate toate măsurile legale, astfel încât
legislatia de specialitate în vigoare să fie respectată de toți cei care
practica activitatea de taximetrie în Capitală.

Primarul General, Gabriela Firea: ”Vom promova în următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București un nou proiect de hotărâre ce va stabili norme și reguli clare pentru toți cei care practica taximetria în Capitală, astfel încât, atât bucureștenii, cât și turiștii, să poată folosi acest serviciu cu încredere, și în deplină siguranță, beneficiind de aceeași calitate a transportului în regim de taxi ca în marile capitale europene. Concret, prin noul regulament vor fi interzise toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadreaza în prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, precum și în cele ale HCGMB 78/2008 si ale Codului Fiscal. Toti cei care practica activitatea de taxi in Capitala vor fi obligati sa respecte acest regulament. Îi anunț pe toți cei care practică taximetria că ne vom asigura, prin departamentele de resort, ca acest regulament va fi respectat în integralitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri