Caută
Close this search box.

Guvernul respinge proiectul lui Dragnea şi Tăriceanu privind Casa Regală

Guvernul nu e de acord cu Statutul Casei Regale şi ar da aviz negativ pe proiect.

Premierul Mihai Tudose nu este de acord cu proiectul de lege iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu privind Statutul Casei Regale, iar avizul va fi unul negativ din partea Executivului, potrivit informațiilor Digi24.

„România nu este monarhie, ci republică. Palatul Elisabeta trebuie să revină statului român. Membrii Casei Regale pot să stea la Săvârşin sau în altă parte”, a afirmat Tudose în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, potrivit Agerpres.

„Proiectul de lege presupune transformarea Casei Regale a României într-un fel de institut. Este vorba de cheltuiei strict administrate. Discutăm de persoane cu pregătire în domeniul economic, politic, în sensul de analiză, istoric, care să lucreze la aceste proiecte în beneficiul României, cu care Casa Regală ne-au obișnuit.

Acestea nu ar presupune cheltuieli mari, este vorba de un act de recunoaștere a Casei Regale din partea statului român”, explică Elena Vijulie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus, pe 7 noiembrie, la Parlament iniţiativa legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri