Caută
Close this search box.

Regele Mihai, pe ultimul drum. Sicriul fostului suveran a ajuns la mănăstirea Curtea de Argeş.

Trenul regal în care se află sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a ajuns la Curtea de Argeş, acolo unde va avea loc înmormântarea, la mănăstirea unde sunt îngropaţi Regele Carol I şi Regina Ana.

Clopotele au bătut neîncetat şi au răsunat cântece bisericeşti. Oamenii au aplaudat la intrarea în curtea Catedralei şi au strigat ”Regele Mihai”.

Slujba de înhumare va fi oficiată în vechea catedrală de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, şi IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoţi.

După slujbă, militarii vor prelua sicriul şi crucea şi se vor deplasa către noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, urmaţi de cortegiul funerar.

În Catedrală va intra doar Familia Regală.

Zeci de mii de oameni l-au condus pe ultimul drum în Bucureşti pe Regele Mihai. Pe tot traseul de la Palatul Regal şi până la Patriarhia Română, iar apoi de pe Dealul Patriarhal şi până la Gara Regală Băneasa, oamenii au stat pe marginea drumurilor, aplaudând şi scandând „Regele Mihai”. Mii de buchete de flori au fost aruncate în faţa cortegiului, în semn de omagiu.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai a fost apoi dus cu trenul regal la Curtea de Argeş, iar pe traseu, în gări, s-au adunat mii de oameni care au aplaudat şi au scandat ”Regele Mihai”. În Gara din Piteşti peste 3.000 de oameni așteptau să arunce cu flori în faţa trenului.

FOTO&VIDEO. România își ia rămas bun de la Regele Mihai. Ultima slujbă pentru ultimul Rege al Românilor, la Catedrala din Curtea de Argeș

Persoanele prezente au întâmpinat trenul regal cu luminile aprinse la telefoane şi mulţi au avut steaguri pe care le-au fluturat în momentul în care trenul a trecut prin gară. Mulţi oameni din mulţime au scandat ”Regele Mihai”.

La sosirea în Curtea de Argeș a Trenului Regal militarii Brigăzii 30 Gardă, din vagonul mortuar, au predat altor militari, de pe peron, sicriul şi crucea. La ieşirea din gară s-a aflat Garda de Onoare şi Muzica Militară.

Mii de buchete de flori au fost aruncate în faţa cortegiului, în semn de omagiu. Se estimează că circa cinci mii de oameni, care au adus lumânări, flori albe şi drapelul României, îl aşteaptă pe Regele Mihai la Curtea de Argeş. Printre ei sunt mulţi părinţi care şi-au adus copiii, în speranţa că vor înţelege momentul istoric pe care-l trăiesc, dar şi un bărbat care l-a cunoscut personal pe rege.

Trenul regal care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai către Curtea de Argeş a fost întâmpinat cu aplauze în Gara din Piteşti de peste 3.000 de oameni care au aruncat flori în faţa trenului.

Persoanele prezente au întâmpinat trenul regal cu luminile aprinse la telefoane şi mulţi au avut steaguri pe care le-au fluturat în momentul în care trenul a trecut prin gară. Mulţi oameni din mulţime au scandat ”Regele Mihai”.

La Mănăstirea Curtea de Argeş se adunase în urmă cu două ore aproximativ o mie de persoane, în gara din Curtea de Argeş sunt circa 2.000 de oameni, iar pe drumul care leagă gara de mănăstire alţi două mii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri