Caută
Close this search box.

Franța a avut peste 100.000 cereri de azil în 2017

În Franţa s-au înregistrat în 2017 peste 100.000 de cereri de azil, a declarat luni agenţiei France Presse directorul Oficiului Francez pentru Protecţia Refugiaţilor şi Apatrizilor (OFPRA), Pascal Brice. El a apreciat că este un nivel istoric şi a menţionat că în 1981, primul an pentru care există date la OFPRA, au fost mai puţin de 20.000 de solicitări similare.

Cozi la OFPRA. Foto: bfmtv.com

În acelaşi timp, numărul total de cereri de azil în toate ţările europene a scăzut cu aproape jumătate, a arătat ministrul francez de interne, Gerard Colomb, potrivit Agerpres.

Anul trecut, Franţa a acordat azil aproximativ unei treimi din solicitanţi, dar în paralel a expulzat 26.000 de persoane, număr în creştere cu 14%, a declarat Colomb. Potrivit ministrului, obiectivul este ameliorarea condiţiilor de repatriere, atât forţată, cât şi voluntară. Multe cereri de azil au fost făcute de presoane care nu aveau nevoie de protecţie, a adăugat el, apreciind că legea azilului şi a imigraţiei pe care o pregăteşte guvernul francez este indispensabilă tocmai pentru a proteja dreptul la azil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri