Caută
Close this search box.

Generația Z: cine e misterioasa și exotica adversară de 17 ani a Simonei Halep

Cine este, de fapt, exotica adversară a Simonei Halep din turul 1 la Australian Open, jucătoarea cu tenul măsliniu și cu părinți din Samoa ? Pe lângă faptul că a împlinit abia 17 ani pe 19 mai 2017, Destanee Gabriella Aiava, cea mai tânără adversară pe care a avut-o vreodată Simona Halep pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, mai deține un record cu totul aparte. Ea este și cel mai tânăr participant din istoria tenisului pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, Destanee având doar 16 ani anul trecut, când a primit un wild-card tot la Melbourne, pentru același Australian Open la care acum are șansa uriașă de a lupta cu jucătoarea nr. 1 a Lumii. Mai mult: este primul jucător / jucătoare din istoria tenisului care face parte din așa-zisa generație Z (copii născuți în anul 2000 și după) și care a jucat pe tablui principal al unui turneu de Grand Slam.

De ce șansă uriașă? Pentru că oricum s-ar încheia meciul ei cu Simona Halep, Aiava nu va avea decât de câștigat. Dacă ar învinge – ceea ce nu ne imaginăm și nici nu credem că se poate întâmpla – ar fi, fără îndoială, meciul carierei ei. Iar dacă va pierde, nimeni, absolut nimeni nu o va critica. Dimpotrivă.

Să mai spunem că Destanee Aiava a câștigat turneul de junioare la Australian Open în 2016, învingând, la nici 16 ani, jucătoare de 18, așa cum la 14 ani triumfa în Cmapionatele Australiei pentru junioare de până la 18 ani. Aiava nu are încă niciun trofeu WTA în palmares. Ea este dreptace, dar lovește pe backhand cu ambele mâini și are 1,75 m înălțime. Destanee are în ”portofoliu” și o victorie, 2-6, 6-3, 6-4, asupra mult mai experimentatei americance Bethanie Mattek Sands, nr. 1 mondial la dublu și fostă nr.30 la simplu. (foto heraldsun.co)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri