Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă şi intensificări ale vântului, valabile în 11 judeţe din Transilvania, Banat, Oltenia şi Muntenia, în următoarele ore.

Foto: monitorulvn.ro

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 12:00, în judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Olt şi Vâlcea se va semnala ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. Tot izolat vor fi condiţii de apariţie a burniţei.

Totodată, până la ora 13:00, ceaţa şi burniţa vor persista în localităţi din judeţele Alba, Harghita, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa

De asemenea, până la ora 14:00, în judeţul Caraş-Severin vor fi intensificări ale vântului, cu viteze care vor depăşi la rafală 60 – 70 km/h, iar în zona de munte 90 – 100 km/h. În plus, în zona de munte a judeţului se va semnala transport de zăpadă şi reducerea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

172 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here