Caută
Close this search box.

Cod galben de vânt și ceață în Banat, Transilvania, Oltenia și Muntenia

Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă şi intensificări ale vântului, valabile în 11 judeţe din Transilvania, Banat, Oltenia şi Muntenia, în următoarele ore.

Foto: monitorulvn.ro

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 12:00, în judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Olt şi Vâlcea se va semnala ceaţă, fenomen care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. Tot izolat vor fi condiţii de apariţie a burniţei.

Totodată, până la ora 13:00, ceaţa şi burniţa vor persista în localităţi din judeţele Alba, Harghita, Argeş, Prahova şi Dâmboviţa

De asemenea, până la ora 14:00, în judeţul Caraş-Severin vor fi intensificări ale vântului, cu viteze care vor depăşi la rafală 60 – 70 km/h, iar în zona de munte 90 – 100 km/h. În plus, în zona de munte a judeţului se va semnala transport de zăpadă şi reducerea vizibilităţii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri