Caută
Close this search box.

Criminali slovaci, căutaţi în Cehia, au fost prinşi în România

catuse

Doi criminali slovaci, urmăriţi internaţional de autorităţile judiciare cehe pentru omor deosebit de grav, au fost prinşi în România, în urma unei operaţiuni E.N.F.A.S.T româno-cehe.

catuse
FOTO: bzi.ro

În noaptea zilei de 17 spre 18 ianuarie a.c., în urma unei operaţiuni E.N.F.A.S.T coordonată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, în cooperare cu echipa F.A.S.T. Cehia, cu participarea ataşatului de afaceri interne al Poliţiei Republicii Cehia, au fost depistaţi şi reţinuţi, pe raza judeţului Iaşi, doi cetăţeni slovaci, de 33, respectiv 29 de ani, urmăriţi internaţional de autorităţile judiciare cehe.

Pe numele celor doi criminali erau emise două mandate europene de arestare, fiind acuzaţi de săvârşirea a două infracţiuni de omor deosebit de grav, victime ale acestora fiind doi cetăţeni de naţionalitate cehă, arată Poliţia Română.

Cei doi criminali ,”vânzători” de aparate electronice

În seara de 5 spre 6 ianuarie a.c., pe teritoriul Cehiei, sub pretextul vânzării unor obiecte electronice, cei doi ar fi pătruns într-o rulotă locuită de doi soţi cărora le-au aplicat mai multe lovituri cu un cuţit, fapt ce a condus la decesul acestora, potrivit adevarul.ro.

Activitatea investigativă s-a desfăşurat de poliţişti ai Serviciilor de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J Hunedoara, Arad şi Iaşi, cu sprijinul Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R.

Ce este E.N.F.A.S.T.

E.N.F.A.S.T. (European Network of Fugitive Active Search Teams – Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor) înglobează toate structurile naţionale de ,,Urmăriri”, pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte localizarea, arestarea şi predarea persoanelor urmărite în baza mandatului european de arestare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri