Caută
Close this search box.

Emoții mari pentru fanii Simonei Halep: Finala Australian Open Simona Halep – Caroline Wozniacki

Finala Australian Open 2018, Simona Halep – Caroline Wozniacki, se dispută în această dimineaţă, de la ora 10:30, pe fondul muzical al celebrului hit ABBA, ‘The winner takes it all’, în direct pe Eurosport.

Simona Halep – Caroline Wozniacki. Foto: libertatea.ro

Învingătoarea meciului Simona Halep – Caroline Wozniacki va deveni a 24-a campioană din istoria Australian Open-ului, de la startul Erei Open (prima ediţie – 1969) şi a 47-a campioană de Mare Şlem în Era Open.

Simona Halep – Caroline Wozniacki este prima finală de turneu de Mare Şlem din Era Open în care se întâlnesc două sportive care au salvat cel puţin o minge de meci în precedentele şase partide. Românca este prima jucătoare din istorie care ajunge la meciul de titlu la acest nivel după ce a salvat pe parcurs mingi de meci în două partide.

Numărul 1 şi numărul 2 mondial nu s-au mai întâlnit într-o finală în tenisul feminin din 2015, iar ultima finală de la Australian Open între primele două favorite s-a consumat tot în 2015, când #1, Serena Williams, a învins-o pe Maria Şarapova.

Ediţia 2018 a ‘Open-ului Vesel’ este doar a doua de la începutul anilor 2000 în care sportivele plasate pe tablou pe liniile 1 şi 128 nu au cunoscut gustul succesului în Grand Slam-uri. Se repetă, practic, situaţia din 2011, când daneza Wozniacki a fost în premieră principală favorită, iar pe locul doi a fost rusoaica Vera Zvonareva. Mergând mai departe, finala Australian Open 2018 este prima, după 28 de ani, în care se luptă două sportive care vor să câştige primul titlu de Mare Şlem al carierei: în 1980, Hana Mandlikova a învins-o în două seturi, 6-0, 7-5, pe Wendy Turnbull.

Dacă finala Simona Halep – Caroline Wozniacki s-ar fi jucat în 2014, când daneza juca ultima finală de Mare Şlem a carierei, iar Simona dădea prima lovitură la Roland Garros – la senioare, atunci meciul ar fi fost doar o luptă de anduranţă între cele mai bune două jucătoare defensive din circuit.

Însă Australian Open 2018 aduce faţă în faţă două jucătoare care şi-au schimbat jocul: Simona Halep a uimit pe toată lumea la Melbourne cu atacuri repetate la plasă, cu un joc agresiv de pe linia de fund care a jumulit-o mai întâi pe Bouchard, apoi pe Pliskova şi, în final, pe Kerber. Atât de schimbată a fost Simona, încât, în timpul duelului cu Pliskova, administratorii conturilor oficiale ale Australian Open-ului şi WTA-ului au avut reacţii de uimire totală, relatează prosport.ro.

Nici Simona Halep nu a stat degeaba în ceea ce priveşte serviciul, eternul punct slab al jocului ei. După US Open s-a antrenat ca nebuna, de una singură, servind coşuri de mingi. Rateuri dă şi acum serviciul Simonei, dar la fel de adevărat este că de mai multe ori i-a dat siguranţă româncei şi a salvat-o din momente dificile în această formidabilă cursă purtată la Antipozi.

Halep şi Wozniacki continuă să fie ziduri, care returnează mingi imposibile, însă sunt şi mult mai mult decât atât, acum, când sunt pentru a treia oară la un pas de primul titlu de Mare Şlem şi pe punctul de a da o palmă ‘cârcotaşilor’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri