Caută
Close this search box.

Ezzaier Abedlaziz, campion la judo al Tunisiei, sculptează pentru a promova frumusețea prin artă

ss

 Am reușit să găsesc un personaj aparte cu un destin în care se intersectează marile mele pasiuni, adică artele vizuale și sportul.

Ezzaier Abedlaziz este campion al Tunisiei la judo, capul unei familii numeroase cu …șase copii, dar și un sculptor de real talent.

d
Artistul pregătește o nouă lucrare. Arhivă personală

Am descoperit lucrările sale în imensul spațiu virtual, fiind orientat în acest sens de un artist de mare sensibilitate din România.

Așa am ajuns în universul unic al sculpturilor realizate că măiestrie de domnul Ezzaier Abedlaziz, care este și unicul artist care își modelează gândurile și visele în fire de fier.

El a răspuns cu amabilitate invitației de a acorda un interviu agenției noastre de presă.

Pentru cei care vă cunosc mai puțin, vă rog să începem acest dialog, cu câteva informații despre dumneavoastră…

d
Lucrare semnata Ezzaier Abedlaziz

Sunt născut la data de 26 decembrie 1953, în orașul Tunis. Sunt tatăl a șase copii. Vreau să subliniez că sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici Tunisieni.

 Pentru ce ați ales sculptura și nu muzica, de exemplu?

Un om de naște cu înclinații artistice la naștere. Toate aceste lucruri de dezvoltă de-a lungul anilor. Trebuie să spun că sculptura m-a ales pe mine, apoi am dezvoltat o tehnică aparte. Este vorba de un concept care mi-a permis să execut orice fel de lucrare.

d
Lucrare semnată Ezzaier Abedlaziz

Am înțeles. Acum vă întreb, vă simțiți mai bine când faceți sculpturi mici, ori de dimensiuni mai mari ?

 Fiecare dintre sculpturi are propria sa veridicitate, chiar dacă este mare, ori de dimensiuni mai mici. Fiecare dintre aceste lucrări se formează fiind rezultatul propriilor mele trăiri artistice, fiecare subiect este o aventură mare sau mică. Până la urmă, ea ajunge să fie o operă de artă.

d
Lucrare semnată Ezzaier Abedlaziz

Ce ne puteți spune despre viața dumneavoastră, în afară de cea de sculptor.

Vă pot spune că am fost sportiv de performanță. Am practicat cu succes judo. Aici am fost campion al Franței, la categoria 63 de kg, precum și campion al continentului african.

În afară de asta, am fost campion al Tunisiei la judo, la toate categoriile.

Am lucrat în afaceri timp de 20 de ani. Apoi am avut mai multe preocupări. În momentul de față sunt decorator de grădini și sculptor cu fire de fier.

 Unde vă vedeți peste 10 ani ?

s
Lucrare semnată Ezzaier Abedlaziz

Aș fi onorat să particip la expoziții de profil cu sculpturile mele, alături de marii artiști proveniți din țara dumneavoastră, România, dar și din ale state ale continentului european.

d
Lucrare semnată Ezzaier Abedlaziz

Este o întrebare nepusă de mine la care doriți să răspundeți ?

 În momentul de față,sunt preocupat de a transmite generațiilor de artiști tunisieni modul meu de a face sculptura, dar și de promovarea operei mele.

aa
Lucrare semnată Ezzaier Abedlaziz

Înainte de a vă mulțumi pentru acest dialog interesant, vă rog să terminăm interviul nostru cu câteva cuvinte adresate cititorilor …

În primul rând, doresc să mulțumesc cititorilor Agenției de presă Magna News că urmăresc dialogul nostru. Am avut astfel ocazia să fac cunoscute operele mele în fața cititorilor de la Magna News. Fie ca toate gândurile mele să se unească acum cu gândurile tuturor în bucuria de a trăi frumusețile fiecărei arte în parte. Aveți toată considerația mea față de Agenția de presă Magna News, care își propune și promovarea artei în lume.

Aici se termină interviul.

La debutul unui an care va rămâne în istorie sub indicativul 2018, urăm artistului și familiei sale sănătate și putere de muncă.

dd
Lucrare semnată Ezzaier Abedlaziz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri