Caută
Close this search box.

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din toate timpurile

Jeff Bezos a devenit cel mai bogat om din toate timpurile, devansându-l încă o dată pe fondatorul Microsoft, Bill Gates. Potrivit Bloomberg, averea directorului executiv al Amazon a ajuns luni la valoarea de 105,1 miliarde de dolari. Revista Forbes, care la rândul ei are evidența celor mai bogați oameni ai planetei, scrie că averea lui Bezos este de 104,4 miliarde de dolari.

Acțiunile Amazon (AMZN) au urcat luni cu 1,4%, adăugând în jur de 1,4 miliarde dolari în conturile lui Bezos, care deține 78,9 milioane de acțiuni din compania Amazon.

Până în prezent acțiunile Amazon (AMZN) au crescut cu aproape 7%, după ce în 2017 au crescut cu 56%.

Alte afaceri deținute de Jeff Bezos sunt ziarul The Washington Post și Blue Origin, o afacere care își propune să ducă turiștii în spațiu.

Bezos a luat titlul de cel mai bogat om din lume în luna iulie a anului trecut, când l-a devansat pe Bill Gates pentru prima oară. Averea sa a atins pragul de 100 de miliarde de dolari în luna noiembrie 2017, la începutul sezonului de cumpărături pentru sărbători.

Fondatorul Microsoft, Bil Gates, are în prezent o avere de 91,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes, și de 93,3 miliarde de dolari potrivit Bloomberg, ceea ce îl plasează pe a doua poziție pe lista celor mai bogate persoane.

Spre deosebire de Bezos, Gates se remarcă și prin contribuțiile sale caritabile semnificative. Bloomberg a afirmat că valoarea donațiilor făcute publice de Bill Gates se ridică la 700 milioane de acțiuni ale Microsoft, în valoare de 61,8 miliarde de dolari precum și 2,9 miliarde de dolari în numerar. Adăugate la averea lui Bill Gates, suma ar crește la aproximativ 150 miliarde de dolari.

Sursa: CNN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri