Caută
Close this search box.

Oprah Winfrey, președinte al Statelor Unite ale Americii? Cum arată sondajele

Oprah Winfrey se gândește serios să candideze la funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, susțin surse din rândul prietenilor apropiați ai vedetei. O bună prietenă a vedetei, Gayle King, a declarat în această dimineață, că Winfrey ar fi „intrigată de idee”. Mogulul mass-media nu susține deschis că are în plan o posibilă candidatură, dar nici nu exclude ipoteza. În mod oficial, echipa ei refuză să comenteze subiectul.

După ce a susținut un discurs exterem de apreciat în seara Globurilor de Aur, unde a fost răsplătită pentru întreaga ei activitate, ipoteza că Oprah Winfrey ar avea în plan să candideze pentru funcția de președinte al SUA în 2020 a devenit tot mai discutată. Apropiați ai vedetei au dezvăluit pentru CNN Money că Oprah nu exclude posibilitatea unei candidaturi.

 „Oprah ascultă de mulți oameni care ii spun – <<Poți face asta!>> „, a spus una dintre surse, sub anonimat.

„Nu știu încă ce va face, cred că nici ea nu știe deocamdată”, a spus o altă sursă. „Dar în orice caz, acesta este un joc pe termen lung”.

Gayle King, una dintre gazdele emisiunii “CBS This Morning” a fost prezentă la decernarea Globurilor de Aur, unde Winfrey a primit premiul Cecil B. DeMill pentru activitatea sa. În această dimineață, în timpul emisiunii sale, Gayle King a lăudat-o pe vedetă pentru discursul său și a spus că speech-ul nu a fost “o metodă de lansare” pentru o posibilă candidatură.

Gayle King, co-prezentatoarea emisiunii „CBS This Morning”, alături de Oprah Winfrey

 „Oprah iubește această țară și ar putea aduce multe avntaje din această poziție”, a fost o altă remarcă a prezentatoarei.

Discursul vedetei de la Globurile de Aur a fost axat pe mișcarea #MeToo. Dar mesajul ei plin de speranță – „O nouă zi este la orizont” – ar putea fi interpretat și ca un mesaj de campanie, scrie presa americană.

https://www.youtube.com/watch?v=fN5HV79_8B8

Oprah Winfrey a susținut campania lui Barack Obama în 2008 și a promovat-o pe Hillary Clinton în 2016. În timpul campaniei lui Clinton, ea a discutat despre perspectiva unei femei în rolul de președinte al SUA și a spus „America, este timpul să luăm această decizie”.

Oamenii o iubesc pe Oprah, dar nu sunt siguri că ar fi un bun candidat la funcția de președinte

Alegătorii americani sunt mari fani ai Oprah Winfrey, însă, într-un sondaj realizat acum zece luni de Universitatea Quinnipiac, majoritatea nu a vrut ca ea să candideze la funcția de președinte.

În sondajul făcut public de CNN, majoritatea alegătorilor, 52%, au privit cu ochi buni posibila candidatură a lui Oprah. Mai mult, 72% dintre alegătorii democrați s-au arătat încântați de idee, față de doar 7% care nu au fost optimiști în acest sens.

Sondaj realizat de Quinnipiac University în perioada 2-6 martie 2017 pe un eșantion de 1283 de alegători. Sursa: CNN

Oprah a obținut, de asemenea, voturi pozitive de la 51% dintre independenți și 30% dintre republicani. Există o singură problemă: ei nu sunt siguri despre cum s-ar descurca vedeta în calitate de președinte al Statelor Unite. În total, aproape șapte din zece alegători, indiferent de orientarea politică, au declarat în sondaj că Winfrey nu ar fi potrivită pentru Casa Albă.

Presa americană mai susține că opinia electoratului se poate schimba mult în zece luni, sondajul fiind realizat înainte de o analiză asupra administrației Trump până în prezent și înainte de campaniile naționale privind modul în care femeile sunt tratate în SUA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri