Experţii în domeniul securităţii au descoperit 60 de jocuri pentru Android care includ un malware ce afisează reclame pentru adulţi.

În ciuda eforturilor pe care încearcă să arate ca le face, Google nu reuşeste să facă din Play Store un magazin de aplicaţii sigur pentru cei peste 2 miliarde de oameni care folosesc un dispozitiv cu Android.

Firma de securitate Check Point a anunţat Google că a descoperit 60 de jocuri pentru copii care includ un malware ce afisează reclame pornografice care acoperă, in unele cazuri, intreg ecranul.

Mai mult, acest malware numit AdultSwine încearcă să păcalească copiii să instaleze falşi antiviruşi şi să-şi înscrie numărul de mobil intr-un formular. Conform datelor afişate de Play Store, jocurile în cauză aveau intre 3 şi 7 milioane de instalări.

Potrivit Ziare.com, Google a eliminat deja cele 60 de jocuri din magazinul de aplicaţii şi a dezactivat conturile dezvoltatorilor. În apărarea sa, acesta spune că reclamele afişate de jocurile cu malware nu erau livrate chiar de el. Ceea ce nu spune Google este cum de au fost acceptate acele jocuri in magazinul oficial de aplicaţii şi cum de numeroasele măsuri de securitate pe care se laudă că le foloseşte nu au depistat malware-ul.
Spre deosebire de Apple, care foloseşte o echipă editorială pentru probarea aplicaţiilor, Google se bazează în multe din produsele şi serviciile sale pe algoritmi software care, aşa cum se vede, nu par pregătiti pentru a-şi indeplini cu succes atribuţiile.

sursa: www.ziare.com

 

136 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 8 =