Caută
Close this search box.

Imigranții care beneficiază de servicii sociale, ținta administrației Trump. Cum ar putea fi afectați

Administrația Trump vrea să pună din nou bețe în roate străinilor care trăiesc în Statele Unite. Imigranții ar putea întâmpina și mai multe dificultăți pentru a obține permisul de ședere permanentă sau greencard-ul, dacă aceștia sau copiii lor născuți în America beneficiază de anumite servicii sociale, relatează Reuters. Măsurile sunt incluse intr-un proiect de lege și fac parte din numeroasele încercări de a restricționa accesul legal al imigraților.

Departamentul pentru Securitate Internă a noi elaborat reguli care le-ar permite ofițerilor de imigrare să verifice imigranții care au beneficii finanțate de contribuabili, pentru a determina dacă aceștia ar putea deveni sau nu o povară publică.

De exemplu, funcționarii din S.U.A. ar putea examina dacă un solicitant și-a a înscris copii în programele școlare finanțate de Guvern sau dacă a primit subvenții pentru facturile de utilități sau pentru plata asigurărilor de sănătate.

Proiectul de lege reprezintă o abatere de la normele actuale care au fost adoptate începând cu 1999 și care împiedică autoritățile să ia în considerare aceste aspecte atunci cânt stabilesc dacă o persoana este eligibilă sau nu pentru a pentru rămâne în SUA.

„Cetățenii care beneficiază de subvenții de la stat nu se pot întreține pe cont propriu, ci se bazează pe guvernul SUA și pe autoritățile locale, în loc să aibă resurse din familie, de la sponsori sau instituții private „, se arată în document. „Primirea acestor beneficii de către străini se face pe cheltuiala contribuabililor, iar disponibilitatea acestor fonduri publice poate cântări semnificativ la statutul imigranților.”, se precizează în proiectul de lege.

Primirea acestor beneficii ar putea afecta un solicitant, fie acesta și copilul unui imigrant, care deține cetățenie americană, potrivit documentului.

„Administrația se angajează să aplice legea existentă în materie de imigrație, care este în mod clar menită să protejeze contribuabilul american”, a declarat Tyler Houlton, purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă. „Potențialele schimbări ale acestor reguli ar fi în conformitate cu litera și spiritul legii – după cum se așteaptă poporul american – ca guvernul să administreze în mod correct banii colectați din taxe.”, a mai adăugat acesta.

În 2016, aproape 383 000 de persoane care s-ar încadra în această categorie au obținut greencard, potrivit statisticilor Departamentului de Securitate Internă. Noile norme nu s-ar aplica rezidenților permanenți care aplică pentru cetățenie americană, ci se vor aplica pentru acele persoane care locuiesc sau lucrează în SUA. În această categorie sunt incluși și membrii familiei cetățenilor americani și ai celor care lucrează pentru companiile din S.U.A.

Sursa: Reuters

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri