Caută
Close this search box.

Dispariție misterioasă a liderului armatei nord-coreene, bănuit de ”trădare”

Absența prelungită a șefului politic al Armatei nord-coreene (care numără peste 1,5 milioane de soldați)  a declanșat îngrijorări legate soarta acestuia. Hwang Pyong-so, care conduce Biroul Politic al Armatei nord-coreene și face parte din Comitetul Central al Partidului Muncitoresc – a fost expulzat de partid pentru luarea de mită, a declarat o sursă sud-coreeană pentru cotidianul Joong Ang Ilbo din Seul. Adjunctul acestuia, Kim Won-hong, a fost, de asemenea, închis într-o tabără de detenție pentru aceeași învinuire, se arată în ziar.

„Dacă Hwang (FOTO) a fost dat afară din Partidul Muncitoresc, ar însemna practic sfârșitul carierei sale politice și, posibil, chiar sfârșitul vieții lui, deși nu se știe dacă el mai este sau nu încă în viață”, a scris ziarul citat. Liderul Kim Jong-un a decis să-i „pedepsească pe cei doi ca un avertisment” pentru că bănuia că aceștia au primit bani în schimbul promovărilor în armată, a spus sursa.

Ziarele din Coreea din Sud au scris, însă, încă din noiembrie 2017,  că ambii lideri militari păreau că sunt  bănuiți de ”trădare” și pedepsiți pentru faptul că ar fi avut ”atitudini impure” față de liderul statului izolaționist.  (foto AFP/Getty Images)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri