Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a avut o întâlnire, joi,  cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Foto: PMB

Potrivit unui comunicat PMB, cei doi au discutat despre principalele investiții care vor fi făcute anul acesta în Capitală: construcția de spitale noi și modernizarea celor existente,
reabilitarea clădirilor cu risc seismic și implementarea unei strategii Smart City pentru București.

„De la preluarea mandatului de Primar General am luat masuri pentru dinamizarea procesului de consolidare a imobilelor cu risc seismic ridicat. Am înființat o administrație nouă, dedicată acestui proces care în ultimii 27 de ani s-a derulat extrem de greu, administratiile precedente reusind sa consolideze in Capitala doar 20 de cladiri. Putem spune ca in acest moment se lucrează la patru clădiri cu valoare de patrimoniu din Centrul Istoric al Capitalei, iar pâna la sfarsitul lunii februarie intra in executie alte patru imobile, situate tot în zona centrala. Ne propunem ca pana la sfarsitul anului sa începem
lucrările la alte 20 de clădiri”, a declarat Gabi Firea.

Gabriela Firea a subliniat, de asemenea, ca Municipalitatea face demersuri pentru construirea a trei noi spitale in Capitala cu un total de peste 2.000 de paturi – Spitalul Metropolitan si inca doua unitati sanitare in sectoarele 3 si 6.

Licitație în desfășurare pentru strategia Smart City

Un alt subiect discutat in cadrul intrevederii de astazi a fost strategia Smart City pentru care Primaria Municipiului Bucuresti a lansat deja licitatia si care va stabili care sunt actiunile prioritare pentru ca Bucurestiul sa devina cu adevarat un oras smart in toate domeniile.

Foto: PMB

Ne dorim sa finalizam cat mai rapid aceasta strategie pentru ca ne dorim o abordare profesionista si de aceea, in derularea procedurii de licitatie, am respectat toate principiile transparentei. Ne-am dorit ca la licitatie sa participe companii de consultanta cu reprezentare mondiala, care sa ne ofere cele mai bune si mai moderne solutii, dar care sa fie adaptate nevoilor si particularitatilor Bucurestiului. Dupa realizarea acestei strategii va urma o noua competitie pentru implementarea acesteia, pe toate componentele: trafic, parcari, iluminat, siguranta cetatenilor, etc.

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, sustine strategia Smart City

La randul sau, ambasadorul SUA in Romania, E.S. Hans Klemm, s-a aratat extrem de interesat de acesta strategie, subliniind ca orice proiect de strategie smart city aduce plus valoare unui oras. Oficialul american a reamintit ca ambasada Statelor Unite a acordat un grant Universitatii Politehnice din Bucuresti pentru implementarea unui proiect pilot de micro-retea inteligenta in campus.

Foto: PMB

Cei doi oficiali au discutat si despre proiectele de regenerare urbana si reabilitare a zonei centrale pe care Primaria Capitalei intentioneaza sa le dezvolte in perioada urmatoare, zonele aflate in topul listei fiind bulevardul Magheru si Cartierul Evreiesc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.