Caută
Close this search box.

Lucian Onea (DNA Ploieşti) neagă acuzaţiile lansate de gruparea Cosma

lucian onea

Procurorul-şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, a negat acuzaţiile care i-au fost aduse de gruparea Cosma şi vehiculate în presă. Fostul deputat Vlad Cosma a făcut publice o serie de înregistrări care îl vizează atât pe el cât şi pe Mircea Negulescu.

Lucian Onea: DNA Ploieşti nu a falsificat niciodată probe

Lucian Onea a declarat că angajații instituției pe care o conduce nu au falsificat niciodată probe și nu au făcut niciodată înțelegeri cu inculpații.

„Am fost avertizaţi de persoane din anturajul familiei Cosma că va urma un atac în media, ceea ce s-a şi întâmplat, dar noi nu am cedat presiunilor şi nici nu vom ceda”, a spus luni Onea, conform Gazetei de Prahova.

Oficialul DNA a afirmat că „tot ceea ce s-a prezentat la televizor este o variantă personală făcută de Vlad Cosma”. Acesta ar spera că astfel, „până la următorul termen, să influenţeze organele judiciare”.

Laura Codruţa Kovesi, spionată

Lucian Onea: „Nu o să cedăm presiunilor”

Indiferent de intimidări sau de şantaj nu o să cedăm presiunilor, nici eu şi nici colegii mei.Nu au existat niciodată metode ilegale de investigare și nici înțelegeri ilicite sau neloiale cu inculpații. Vreau să fie foarte clar: întotdeauna s-a respectat legea.

Este de datoria noastră de procurori să stabilim adevărul. Nu vă puneți întrebarea de ce discuțiile judiciare sunt duse în afara cadrului procesual în spațiul public? Pentru că pot fi făcute tot felul de alegații care nu pot fi verificate.

, a spus Lucian Onea.

Ce a afirmat gruparea Cosma anterior

Conform ziarului România liberă, Andreea Cosma, fiica fostului preşedinte CJ Prahova, Mircea Cosma, a afirmat că, la sfârșitul anului 2015, i s-ar fi propus un târg. Anume, de a face denunțuri împotriva a doi politicieni de vârf din PSD. În schimbul acestora, DNA ar fi urmat să retragă acuzațiile împotriva ei.

Pesoanele pe care Andreea Cosma ar fi trebuit să le acuze erau Sebastian Ghiță și Liviu Dragnea. Denunțurile i-ar fi fost cerute de doi procurori din DNA Ploiești. Unul ar fi Mircea Negulescu , în prezent suspendat din breaslă. Celălalt – Lucian Onea.

Andreea Cosma susține că a refuzat să facă aceste denunțuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri