Caută
Close this search box.

Au înghețat termometrele! Urmează încă o dimineață geroasă

UPDATE Temperaturile au scăzu,t joi dimineața, până la -24 de grade la Târgu Logresti, în Gorj, în timp ce la București Băneasa au fost -21 de grade, arată datele INMH.
Oltenița, Miercurea Ciuc, Roșiorii de Vede si Curtea de Argeș au fost alte locuri în care minimele nopții au ajuns la -21 de grade. Cea mai ridicată minimă a acestei nopti a fost la Calafat: -9 grade.

Cea mai scazuta temperatura de martie a fost pe 9 martie 1952 cand la Intorsura Buzaului au fost -31,4 grade.

Meteorologii au prelungit, încă de miercuri, avertizarea de ger însoţit de ninsori şi viscol până vineri seară, la ora 20.00. Joi și vineri temperaturile vor coborî pănă la – 25 de grade Celsius.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valul de frig va persista şi se va intensifica pe parcursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Foto: ANM

Treisprezece judeţe – Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare – sunt sub cod galben de ger, ninsori şi viscol, iar restul judeţelor sunt sub cod portocaliu de ger.

”În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade”, a anunţat ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri