Caută
Close this search box.

Cazul Skripal: Şapte diplomaţi ruşi vor fi expulzaţi de la misiunea Rusiei la NATO

stoltenberg

Jens Stoltenberg (foto), secretarul general al NATO, a declarat că Alianţa a decis să expulzeze şapte diplomaţi de la misiunea Rusiei la NATO din cauza atacului cu gaz neurotoxic din Marea Britanie asupra fostului spion rus Serghei Skripal.

În plus, NATO a redus dimensiunea maximă a misiunii ruse la Alianţă de la 30 de persoane la 20, transmite dpa şi AFP, preluate de Agerpres.

Este un mesaj foarte clar la adresa Rusiei că există costuri şi consecinţe” ale comportamentului său, declarat Stoltenberg în cadrul unei conferinţe de presă

Cel puţin 23 de ţări, printre care SUA şi Canada, inclusiv 16 state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, au decis începând de luni să expulzeze cel puţin 116 diplomaţi ruşi în cadrul unei măsuri coordonate a Occidentului, un gest fără precedent chiar şi în perioada Războiului rece, în urma otrăvirii unui fost agent dublu rus în Regatul Unit.

Moscova a negat că ar avea vreo implicare în otrăvirea, la data de 4 martie, a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale, în primul atac cunoscut cu un agent neurotoxic în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Premierul britanic Theresa May a declarat că mai mult de 130 de persoane ar fi putut fi expuse agentului neurotoxic de tip militar folosit pentru otrăvirea fostului spion Serghei Skripal şi a fiicei sale în oraşul Salisbury, la începutul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri