Caută
Close this search box.

Chirica: Nu putem accepta ca modelul politic marca Dragnea să pună stăpânire pe întreaga țară

Mesaj extrem de dur al lui Mihai Chirica, primarul Iaşiului, către Liviu Dragnea şi PSD. El denunţă ceea ce numeşe abuzurile „absurde comise de PSDragnea” şi susţine că partidul, pe care-l cataloghează drept „stalinist-nord-coreean”, încearcă să intervină în funcţionarea primăriei ieşene.

Totodată, Chirica acuză filiala judeţeană a PSD că are ”o conducere degenerată până la statutul de preş de picioare al lui Dragnea”.

Recentele abuzuri grosolane și absurde comise de PSDragnea în orașul nostru mă întristează profund și mă fac să privesc cu multă reticență soarta acestui partid.

După ultimul așa-zis „congres”, regimul stalinisto – nord-coreean impus de Dragnea – din păcate, cu complicitatea vinovată a multor altor lideri – și-a terminat „opera” în structurile centrale de la București și a început să își întindă tentaculele în teritoriu, scrie Mihia Chirica pe pagina sa de Facebook.

Cu o conducere a PSD Iași degenerată până la statutul de preș de picioare al lui Dragnea și beneficiind de naivitatea (sper…) unor instituții ale Statului Român, PSDragnea încearcă să intervină în funcționarea Primăriei Municipiului Iași, afectând interesele și nevoile ieșenilor și deturnând semnificația votului acordat PSD de către aceștia la cele două rânduri de alegeri din 2016.

Este o situație care, cred, nu mai poate fi tolerată! Nu putem accepta ca modelul „politic” marca Dragnea, bazat pe autocrație, incompetență și obediență, să pună stăpânire pe întreaga țară. Social-democrația autentică, progresistă, pro-europeană și, mai ales, democratică, atentă în egală măsură la nevoile cetățenilor simpli și la bunul mers al economiei țării, ne obligă să ne împotrivim transformării social-democrației din România într-o grupare în care deținerea unui buletin de Teleorman a devenit valoarea supremă, înlocuind promovarea educației, experienței profesionale, muncii dedicate și bunei-credințe.

Este nevoie de tărie și de responsabilitate pentru a rezista împotriva presiunilor pe care, prin amenințare, momire cu funcții și tentativă de șantaj, PSDragnea le pune asupra primarilor, consilierilor locali și județeni, șefilor de organizații, asupra tuturor social-democraților de bună-credință.

Mi-e teamă, însă, că pentru mulți dintre social-democrații adevărați este deja prea târziu… Partidul își pierde tot mai evident, pe zi ce trece, caracterul social și democrat. Unde mai este orientarea „socială” când, în ciuda programului ambițios de guvernare în care românii au avut atâta încredere, cele „n” guverne PSDragnea nu au reușit să aducă decât haos și confuzie în sistemul de salarizare și de pensii, creând nedreptăți și revoltând angajații din educație, sănătate și din structurile de ordine?!
Unde mai este caracterul „democrat” când dezbaterea onestă a fost înlocuită complet de politica pumnului în gură, iar criteriile de promovare țin aproape exclusiv de dependența față de sinecurile de stat, de incompetența autosuficientă și de obediența oarbă față de liderul suprem?!

Ce ar trebui să înțeleagă toți social-democrații onești și responsabili este că Dragnea a creat un cerc vicios care a dus PSD într-o fundătură: Dragnea s-a înconjurat de oameni mici, care nu pot și nici nu vor să îl conteste, fiindcă depind de el; oamenii verticali și valoroși au fost fie eliminați sau marginalizați, fie s-au retras singuri din primul plan; rămas fără potențiali contestatari, fără „inamici naturali” în cadrul partidului, Dragnea va continua să promoveze oamenii mici, în timp ce aceia de bună-credință se vor îndepărta și mai mult de partid.

Cât timp Dragnea nu este scos în afara partidului, din interior sau de către justiția din România, PSD este condamnat să ajungă un partid mărunt, lipsit de principii și de doctrină, fără viziune și fără competență, nefrecventabil de partenerii internaționali, un partid incapabil să se schimbe și să guverneze, în care nerespectarea legii este regula, iar abuzurile de tot felul țin loc de normalitate.

E trist, însă e foarte clar: în Centenarul Marii Uniri, în loc să unească, Dragnea a împărțit România între „men” (oameni, în engleză) și „teleormen”…, conchide Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri