Caută
Close this search box.

Nemulţumit de avizul negativ al Secţiei pentru Procurori, Toader atacă CSM şi pe Kovesi

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, atacă argumentele din avizul negativ al CSM legat de propunerea sa de revocare a Laurei Kodruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.

În opinia lui Toader, motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la revocarea şefei DNA reproduce „în oglindă” afirmaţiile lui Kovesi, la CSM, atunci când s-a aflat faţă în faţă cu ministrul Justiţiei.

„Convingerea mea este că CSM-ul practic a luat cele 20 de puncte prezentate de mine, a luat răspunsurile procurorului şef, le-a sucit, le-a cosmetizat, le-a schimbat un pic modul de prezentare şi le-a luat de bune, în rest nu a făcut absolut nimic. (…) Am citit şi eu cu atenţie toate răspunsurile la cele 20 de puncte, ele sunt în oglindă, sunt în oglindă, adică ce a susţinut doamna Kovesi, CSM-ul a cosmetizat şi a zis da, este bine aşa”, a declarat Toader vineri, la Antena3, conform Agerpres.

Avizul negativ privind propunerea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA a fost motivat şi înaintat decidenţilor, a anunţat, vineri, Secţia pentru procurori a CSM.

„În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale”, a informat CSM într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri