Caută
Close this search box.

Oscar 2018: „The Shape of Water”, desemnat cel mai bun film, Gary Oldman, cel mai bun actor, Guillermo del Toro – cel mai bun regizor

Gary Oldman

UPDATE  ”The Shape Of Water”, regizat de Guillermo del Toro, a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film. Trofeul a fost înmânat de legendarii actori Warren Beaty și Faye Dunaway. „The Shape of Water” este marele câștigător al galei din acest an, cu patru trofee.

UPDATE Hellen Mirren și Jane Fonda, două legende ale Holywood-ului, au prezentat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, care îi revine lui Gary Oldman, pentru rolul din „Darkest Hour”. Este a doua nominalizare pentru actorul britanic în vârstă de 59 de ani și primul OSCAR câștigat.

UPDATE Jodie Foster și Jennifer Lawrence au anunţat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Frances McDormand ridică al doilea trofeu al carierei, pentru rolul din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.”  Frances McDormand le-a rugat pe toate femeile nominalizate la fiecare categorie să se ridice în picioare: „Priviţi în jur, toată lumea… pentru că toate avem poveşti de spus şi proiecte pentru care avem nevoie de finanţare”.

Celelalte nominalizări au fost:

Sally Hawkins – The Shape of Water
Margot Robbie – I, Tonya
Saoirse Ronan – Lady Bird
Meryl Streep – The Post

Gary Oldman
FOTO: thesun.co.uk

UPDATE Emma Stone a prezentat premiul pentru cel mai bun regizor: Guillermo del Toro, pentru „Shape of Water”.

Ceilalți nominalizați au fost:

Dunkirk – Christopher Nolan
Get Out – Jordan Peele
Lady Bird – Greta Gerwig
Phantom Thread – Paul Thomas Anderson

(Ştirea iniţială)

Cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar are loc la această oră la Los Angeles, după ce majoritatea vedetelor au prezentat pe covorul roşu cea mai importantă tendinţă în modă – activismul – prin insigne cu mesaje care susţin diferite cauze.

Prezentatorul Jimmy Kimmel a anunţat în discursul din deschiderea ceremoniei Premiilor Oscar că a primit garanţii din partea PricewaterhouseCoopers că în această ediţie a galei Oscarurilor nu vor mai fi încurcate plicurile în care se anunţă câştigătorii. Totuşi, le-a atras atenţia nominalizaţilor să nu se ridice imediat de pe scaun după ce îşi aud numele.

Sam Rockwell a fost recompensat cu Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru interpretarea din „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”, regizat de Martin McDonagh, în timp ce Allison Janney a primit trofeul la categoria „cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru interpretarea din „I, Tonya”, regizat de Craig Gillespie.

Producţia chiliană „Una mujer fantástica”, de Sebastián Lelio, a câştigat Oscarul categoriei „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”.

James Ivory a câştigat trofeul categoriei „cel mai bun scenariu adaptat”, pentru filmul „Call Me by Your Name”, iar Jordan Peele a primit trofeul la categoria „cel mai bun scenariu original”, pentru filmul „Get Out”.

Ceilalţi câştigători ai Premiilor Oscar 2018

Cel mai bun scurtmetraj live-action – The Silent Child

Cel mai bun montaj video – Dunkirk

Cel mai bun mixaj de sunet – Dunkirk

Cel mai bun montaj de sunet – Dunkirk

Cel mai bun design de producție – Shape of Water

Cea mai bună coloană sonoră – Shape of Water

Cea mai bună animație – Coco

Cel mai bun cântec – „Remember Me” (Coco)

Cel mai bun scurt-metraj animat – Dear Basketball

Cel mai bun scurtmetraj documentar – Heaven is a traffic jam on the 405

Cele mai bune efecte speciale – Bladerunner: 2049

Cea mai bună imagine – Bladerunner: 2049

Cel mai bun film documentar – Icarus

Cele mai bune costume – Phantom Thread

Cel mai bun machiaj și coafură – Darkest Hour

Cea de-a 90-a ediție a Galei Premiilor OSCAR 2018 a fost transmisă LIVE de Digi24 și Digi Film, de la Dolby Theatre, din Los Angeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri