Caută
Close this search box.

Peste 40.000 de maghiari la marşul pentru autonomia Ţinutului Secuiesc

Peste 40.000 de maghiari sunt așteptați, sâmbătă, la Târgu-Mureș la un marș pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

La marșul din 10 martie va fi depusă și o petiție prin care se cere autonomia teritorială a ținutului, potrivit Agepres.

Liderii formaţiunilor politice maghiare din judeţul Covasna au transmis luni, în cadrul unei conferinţe de presă, un mesaj comun către membrii comunităţii maghiare în contextul marcării Zilei libertăţii secuieşti, anunţând, totodată, că vor finanţa transportul persoanelor care vor dori să participe la manifestările organizate pe 10 martie, la Târgu Mureş, de către Consiliul Naţional Secuiesc.

„…să se vadă că ceva nu e în regulă în ţara asta”

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat că organizaţia pe care o conduce se va implica atât financiar, pentru închirierea de autocare, cât şi în mobilizarea oamenilor, în vederea asigurării unei prezenţe cât mai numeroase la evenimentul de la Târgu Mureş.

“Sperăm că vor fi notate şi în continuare aceste demersuri de către cancelariile occidentale (…) să se vadă că ceva nu e în regulă în ţara asta în ceea ce priveşte problematica minorităţilor, în pofida faptului că cei de la Bucureşti, mai ales Ministerul de Externe, întotdeauna vor să coloreze în roz situaţia noastră”, a declarat Tamas Sandor.

Reprezentanţii CNS au menţionat că Ziua libertăţii secuieşti va fi marcată pe 10 martie şi la Sfântu Gheorghe, printr-o scurtă ceremonie, după care participanţii se vor îmbarca în autobuze şi vor pleca spre Târgu Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri