Duminică după-amiază, fenomenul freezing rain se înregistra în Capitală, dar şi în mai multe judeţe, Circulaţia rutieră a fost închisă, duminică, pe Autostrada A2, între Fundulea şi Drajna, din cauza fenomenului de ploaie îngheţată.

Acestui fenomen a blocat blocată decolarea avioanelor de pe aeroportul Henri Coandă şi nu se ştie cât va dura această situaţie.

Fenomenul meteorologic de ploaie îngheţată împiedică în prezent decolarea avioanelor de pe aeroportul Henri Coandă şi nu se ştie cât va dura această situaţie, au declarat, conform News.ro, reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

”În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie”, au explicat reprezentanţii CNAB.

Deciziile referitoare la decolare aparţin piloţilor, potrivit CNAB.

Circulaţia tramvaielor 41 este blocată în Capitală, după ce un tramvai s-a defectat din cauza ploii îngheţate; RATB a introdus autobuze pentru preluarea călătorilor

Circulaţia tramvaielor 41 este blocată în Capitală pe ambele sensuri, după ce un tramvai s-a defectat în zona Podului Ciurel din cauza gheţii depuse pe reţeaua de contact. RATB a introdus autobuze pe traseul Piaţa Presei – Ghencea pentru preluarea călătorilor.

Circulaţia tramvaielor este blocată de peste o oră.

Potrivit RATB, un tramvai 41 s-a defectat pe Şoseaua Virtuţii, la Pod Ciurel, pe sensul spre Piaţa Presei, din cauza depunerii de gheaţă pe reţeaua de contact, ceea ce a dus la blocarea liniei pe ambele sensuri.

Echipajele de intervenţie ale Regiei acţionează pentru remedierea problemei, precizează reprezentanţii instituţiei.

Pentru preluarea călătorilor de pe întreg traseul liniei de tramvaie 41, RATB a introdus linia navetă de autobuze, atât pe sensul spre Piaţa Presei, cât şi spre Ghencea.

Circulaţia rutieră a fost închisă pe Autostrada A2 din cauza fenomenului de ploaie îngheţată, care afectează şi Capitala, precum şi mai multe judeţe

S-a închis circulaţia

Conform Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), începând cu ora 13:15 se închide circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea şi Drajna (km 36+000 – km 105+000), pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată, care generează apariţia spontană a poleiului şi afectează puternic siguranţa circulaţiei rutiere..

Şoferii au la dispoziţie ruta ocolitoare Fundulea – DN 3 – Lehliu – DN 3A – Drajna.

Reprezentanţii CNAIR precizează că se acţionează în permanenţă în toate zonele afectate.

De asemenea, Centrul Infotrafic avertizează că din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş şi Prahova.

O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute a intrat în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, fiind afectate 32 de judeţe şi Capitala. Meteorologii spun că vremea se va răci accentuat în toată ţara, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Tot duminică dimineaţă, de la ora 6.00, este în vigoare şi o avertizare cod galben de inundaţii emisă de către hidrologi, vizând rţurile din 24 de judeţe.

Avertizarea cod galben de ploi abundente, vânt şi temperaturi scăzute în Bucureşti şi în 32 de judeţe va fi în vigoare până la ora 23.00.

Potrivit meteorologilor, în acest interval vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului. În Moldova, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În Oltenia şi în Dobrogea vor fi mai ales ploi, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi în sud-est, cu viteze de 55-65 de kilometri la oră, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 de kilometri la oră, temporar viscolind ninsoarea.

Temperaturi cu 10 – 15 grade mai coborâte

Meteorologii spun de duminică că vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10 – 15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Astfel, vremea se va răci brusc în special în estul şi în sud-estul ţării, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade Celsius în nordul Moldovei şi cel mult 10-12 grade în vestul Olteniei şi în sudul Dobrogei. Şi în Capitală temperaturile vor scădea brusc, iar maxima va ajunge la cel mult 5-6 grade. Va ploua slab pe tot parcursul zilei, iar pe timpul nopţii temperaturile nu vor urca peste 1 grad.

Vremea se va menţine rece toată săptămână, spun meteorologii, iar temperaturile de pe timpul nopţii vor fi negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here