Şefii BNR ar putea să rămână în perioada care urmează fără imunitatea de care dispun, îm baza Statului BNR. Aceasta înseamnă că ei vor putea fi traşi la răspundere civilă şi penală pentru faptele lor, explică Adevărul.

Anunţul îngrijorător făcut astăzi de BNR. Românii cu credite în lei în pericol

Senatorul Daniel Zamfir propune abrogarea unor articole din statul BNR. Politicianul este cunoscut pentru că a iniţiat mai multe proiecte legislative cu impact asupra domeniului economico-financiar. Inclusiv legea dării în plată.

Şefii BNR ar rămâne fără protecţie legală

O iniţiativă legislativă a senatorului PNL Daniel Zamfir vrea modificarea Legii 312 privind Statutul BNR). Astfel, ar urma să fie abrogate alineatele din lege care îi exonerează de răspunderea civilă sau penală pe membrii Consiliului de Administraţie.

Prezenta propunere legislativă îşi propune să modifice Legea nr. 312 privind Statutul Băncii Naţionale a României, în sensul abrogării alineatelor (3) şi (4) ale art. 25, care exonerează de răspundere civilă şi penală membrii Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României şi personalul acesteia, însărcinat să exercite atribuţii de supraveghere prudenţială.

, se arată în expunerea de motive proiectului de lege.

În forma actuală a alineatelor (3) şi (4) ale articolului 25 din Legea 312 privind Statutul BNR, potrivit iniţiatorului, s-ar statua „un regim privilegiat pentru aceste categorii de persoane, un nou tip de imunitate care este de natură să creeze un dezechilibru în ceea ce priveşte răspunderea tuturor cetăţenilor în faţa legii, în legătură cu exercitarea atrbuţiilor de serrviciu, imunitate ce excede cadrului constituţional”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 9 =