Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a transmis colegilor săi de partid, la Conferinţa teritorială a filialei Olt, unde au avut loc alegeri, că parcă au uitat că trebuie să facă politică.

Într-un mesaj video, Tăriceanu spune a observat la mulţi dintre aceştia „o deosebită aplecare spre partea administrativă a guvernării”.

„De când suntem la guvernare am observat la foarte mulţi din colegii noştri o deosebită aplecare spre partea administrativă a guvernării. Suntem la guvernare, avem oameni buni care funcţionează în administraţie la nivelul miniştrilor, al secretarilor de stat, al agenţiilor şi instituţiilor statului, dar aceşti oameni, mulţi dintre ei, nu toţi, parcă au uitat că trebuie să facă politică.

Acesta este principalul reproş pe care îl fac unora dintre colegii noştri. Sigur că trebuie să fie conştiincioşi, să fie responsabili la locul de muncă, dar nu trebuie să uite că facem parte cu toţii dintr-un partid, iar datoria noastră este să comunicăm cu cetăţenii, să le vorbim despre realizările noastre şi atunci când cetăţenii sunt nemulţumiţi să le explicăm, poate că sunt prost informaţi, aşa cum s-a întâmplat de foarte mute ori în trecut. Deci, fac un apel la dumneavoastră, toţi cei care lucraţi în administraţie, în administraţie centrală sau administraţie locală, nu uitaţi această componentă esenţială a activităţii politice, pentru că, altfel, sigur că guvernarea nu aduce totdeauna profitul pe care noi ni-l dorim, care se traduce în opţiuni şi în voturi”, a afirmat Tăriceanu, citat de Agerpres.

În opina lui Tăriceanu, optimistă, popularitatea partidului ar fi crescut în ultimele luni, iar în luna februarie a fost creditat în sondajele de opinie cu 14 – 15%.

Preşedintele ALDE crede că partidul său luptă pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi, de la începutul guvernării, a „impus practic o agendă economică liberală, care s-a tradus prin reducerea şi anularea a 102 taxe fiscale, prin reducerea contribuţiilor sociale”.

Conferinţa teritorială de alegeri a ALDE Olt s-a desfăşurat sâmbătă, la Slatina, la funcţia de preşedinte al filialei fiind un singur candidat, deputatul Mihai Niţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.