Cauza autonomiei Ţinutului Secuiesc este mai importantă decât gestionarea crizei migraţiei. E declaraţia lui Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului din Ungaria, Viktor Orban. Declaraţiile – la un eveniment organizat la Sfântu Gheorghe, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, relatează agenţia MTI, via Mediafax.

Viktor Orban continuă abuzurile asupra societății civile din Ungaria

Cauza autonomiei Ţinutului Secuiesc are o importanţă mai mare pentru partidele de guvernământ din Ungaria decât criza migraţiei şi susţinerea financiară a imigranţilor de religii şi obiceiuri complet străine, care reprezintă în schimb o prioritate pentru partidele de opoziţie.

Dacă alianţa Fidesz – Partidul Creştin-Democrat va obţine majoritatea voturilor (în cadrul alegerilor), atunci Ungaria va rămâne a maghiarilor, Ţinutul Secuiesc va fi al secuilor, iar Europa va rămâne a europenilor.

, a spus Lazar.

Ungaria, program de 3,2 milioane de euro pentru autonomia comunităţii maghiare din Transilvania

La 10 martie, de Ziua Libertăţii Secuilor, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, a declarat că o solicitare de autonomie teritorială va fi reformulată pentru recunoaşterea unui drept al comunităţii maghiare.

În 2017, guvernul Ungariei a lansat un program în valoare de 3,2 milioane de euro pentru promovarea comunităţilor etnice maghiare din Transilvania. Totodată, premierul şi vicepremierul Ungariei au indicat că vor continua eforturile de obţinere a autonomiei pentru regiunea Ţinutul Secuiesc.

Şeful de cabinet al premierului Ungariei a mai spus că „Europa este din nou un teren de luptă între ideologiile imperialiste şi cele naţionaliste”, iar miza următoarelor alegeri parlamentare va fi „dacă Ungaria va deveni un rai al imigranţilor sau un apărator al independenţei naţionale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.