Caută
Close this search box.

Vor primi bani de la stat Năstase, Voiculescu, Becali ori Fenechiu pentru că au făcut închisoare?

„Deţinuţi de lux”, precum Adrian Năstase, Relu Fenechiu, Gigi Becali ori Dan Voiculescu pot primi bani pentru perioada petrecută după gratii.

Statul român se pregăteşte să le achite compensaţii financiare deţinuţilor care ar fi suportat condiţii grele în penitenciare şi nu au beneficiat de reducerea pedepselor, iar Ministerul Justiţiei lucrează la un proiect de lege în acest sens.

Bani pentru timpul petrecut în închisoare ar putea primi inclusiv cei enumeraţi mai sus.

Legea recursului compensatoriu îi vizează pe cei care sunt închişi în condiţii grele din iulie 2012. Tututor li se scad 6 zile din pedeapsă pentru fiecare 30 petrecute în celule improprii. Legea a intrat în vigoare anul trecut, pe 19 octombrie, aşa că toţi care au ieşit din penitenciare înainte de această dată, dar au stat şi ei în condiţii dificile în închisoare, ar putea fi recompensaţi. Nu mai pot câştiga zile libere, aşa că ar putea primi bani.

 

„Avem exemplele altor state, Ungaria, Italia care au dat și 5 euro pe zi de detenție necorepunzătoare”, spune Tudorel Toader, ministrul justiţiei, citat de Digi24.

Sumele vor fi stabilite după ce Administraţia Penitenciarelor va afla exact numărul al celor care trebuie despăgubiţi.

„În momentul în care avem numărul total de zile necorespunzătoare, atunci vedem impactul și apreciem cât e suma de despăgubit”, afirmă Tudorel Toader, ministrul justiţiei.

„A propune despăgubiri sau premii pentru infractori mi se pare şi imoral şi inoportun la momentul acesta”, spune Sorin Dumitraşcu, lider sindicat ANP.

Dosarul lui Voiculescu

Un caz deosebit este cel al lui Dan Voiculescu, care a executat aproximativ 3 ani de închisoare, în perioada 2014-2017, în urma condamnării la 10 ani de închisoare primită în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare.

Dan Voiculescu a depus încă de anul trecut o sesizare pe rolul Judecătoriei Sectorului 5, în care cerea magistraţilor să i se scadă din restul pedepsei rămase în urma eliberării condiţionate în baza legii recursului compensatoriu.

Cererea de a beneficia de prevederile recursului compensatoriu a fost făcută de Dan Voiculescu ca să i se reducă perioada de supraveghere.

Judecătoria Sectorului 5 a respins în această lună cererea lui Dan Voiculescu că inadmisibila. Decizia nu este definitivă, scria ziare.com.

Un răspuns

  1. Nu le este rusine lui Tudorel si Psd-ului! Pai cei despre care vorbiti au stat in asa zise celule de lux.Aveau tv,calculator,telefon etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri