Caută
Close this search box.

Submarinul nazist cu care ar fi fugit Hitler a fost găsit în Marea Nordului

Teoriile conspiraționiste care înconjoară de 70 de ani moartea lui Hitler ar putea lua sfârşit. Aceste teorii spun că dictatorul nu s-a sinucis, ci că ar fi fugit la bordul unui submarin în America de Sud.

FOTO: Realitatea.md

Tocmai a fost descoperit submarinul respectiv: de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, el zăcea pe fundul Mării Nordului.

O mare descoperire

Cercetătorii de la Muzeul Marinei de Război Jutland din Danemarca au făcut recent o mare descoperire: au găsit uriașul submarin U-3523, care era dat dispărut de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ultimul soldat” al lui Hitler face dezvăluiri despre minutele dinaintea sinuciderii Führerului

De 70 de ani, această dispariție alimenta zvonurile legate de o posibilă fugă a lui Adolf Hitler în America de Sud, ipoteză ce contrazicea cărțile de istorie în care se spunea că Führer-ul a murit: într-un buncăr din Berlin, la 30 aprilie 1945, el s-a sinucis împușcându-se, iar corpul său a fost apoi incinerat.

Din punct de vedere tehnic, U-3523, submarin de clasa XXI, era la vremea sa cel mai perfecționat din lume. Ar fi putut transporta 58 de pasageri până în America de Sud.

Poate că echipajul său voia într-adevăr să fugă pe continentul american, dar acum e sigur că nimeni de la bord nu a supraviețuit, potrivit digi24.ro.

Nava a sfârșit cu botul înfipt în nisipul marin, la câteva mile nautice de nordul Danemarcei. S-a întâmplat probabil la 6 mai 1945.

Pilotul unui bombardier englez B24 anunțase că a atins submarinul U-3523 pe 6 mai 1945, la 9 mile marine est de locul în care tocmai a fost descoperit. Dar faptul că nimeni nu i-a dat de urmă în toți acești ani n-a făcut decât să alimenteze speculaţiile.

Nu mai puțin de 118 asemenea uriași au fost asamblați pe șantierele naziste. Dar problemele de finisare și dificultățile de a pregăti echipajele au făcut ca numai patru să fie gata să ia calea mărilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri