Caută
Close this search box.

Luni, cea mai caldă zi de aprilie din istorie, dar marți o poate depăși

Vrem să credem sau nu, România a avut luni cea mai caldă zi de aprilie din istorie: au fost 30 de grade Celsius, măsurate la umbră la Calafat. Capitala a fost şi ea în top: termometrele s-au apropiat de 29 de grade Celsius. Temperaturile, mai mari cu cel puțin 10 grade decât cele fireşti pentru această perioadă, dau încă un semnal de alarmă. Ne place sau nu, ceea ce numim încălzirea globală poate duce, încet dar sigur, spre o catastrofă ecologică.

Mai mult decât oricare altă zonă a țării, Oltenia a început să simtă dogoarea verii încă de la primele ore ale zilei de luni, 22 aprilie. La Craiova au fost 28-29 de grade Celsius la umbră, iar căldura arzătoare a golit oraşul. Oamenii s-au retras la umbră cu o îngheţată, ca în plină vară.

În cea mai caldă zi de aprilie din istoria măsurătorilor meteorologice, specialiștii spun că episodul fierbinte va mai continua, fiind posibil ca marți, 23 aprilie, recordul să fie depășit. Nu sunt excluse fenomene extreme de ploi sau furtună, fie și pe intervale mai scurte de timp. (foto Gazeta de Sud)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri