Caută
Close this search box.

Băsescu a izbucnit după declaraţiile lui Coldea: ”Această ameninţare este inacceptabilă”

Traian Băsescu a reacționat dur după declaraţiile lui Florian Coldea la finalul audierilor în cadrul Comisiei de control a SRI, afirmaţii cu un ecou puternic în rândurile clasei politice.

Într-o intervenţie prin telefon la România TV, fostul președinte a spus că a fost şocat de discursul şi de ameninţările lui Coldea.

“Cred că a avut un text prost scris. Ameninţarea făcută la sfârşit nu are nimic în comun cu o dezbatere publică. Nu vă ascund că eu în mod repetat am cerut colaborare între instituţii. De aici probabil a plecat ideea protocolului, ceea ce în mod normal se întâmplă în toate statele, dar ideea e ca protocoalele să respecte legea.(…) Sincer, m-a şocat pur şi simplu povestea cu Iuda. (…)

E o ameninţare pe care ar putea să o utilizeze serviciul împotriva lor, ceea ce e nepermis. M-a şocat pur şi simplu. Ameninţarea cu Biblia, cu Iuda, nu e în regulă. Dacă are ceva de spus, să spună public, „L-am avut ofiţer pe X şi a încălcat statutul de ofiţer şi a vorbit public”. Nu aş vrea să speculez, dar cred că a fost prost sfătuit pentru ieşirea publică. Această ameninţare este inacceptabilă”, a declarat Traian Băsescu.

Mai mult decât atât, fostul preşedinte susţine că ameninţările lui Coldea ar viza atât oamenii care au făcut dezvăluiri până acum, dar ar sta şi ca avertisment pentru cei care ar intenţiona să se alăture demersului acestora.

“Nu ştiu, pur şi simplu pe mine finalul declaraţiei lui Coldea, m-a stupefiat. Nu se proliferează o asemenea ameninţare. E o ameninţare pentru cei care au vorbit până acum, dar şi pentru cei care vor să mai vorbească.(…) Nu a fost singur în SRI. Dacă generalul Coldea ar fi pus în dificultate, sunt destui sub el care ar fi în dificultate”, a mai spus Băsescu.

Reacţia fostului preşedinte vine după ce Coldea a folosit pilda lui Iuda pentru a explica că există oameni care au trădat interesele statului român, lucru care ar fi vulnerabilizat instituțiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri