Caută
Close this search box.

Cei trei turiști dispăruți în Munții Făgăraș au murit

Cei trei turiști căutați în Munții Făgăraș nu mai sunt în viață. Salvamontiștii au descoperit şi trupul celui de-al treilea turist pe care îl căutau.

FOTO: Brasov Metropolitan

Operațiunea de recuperare se anunţă însă la fel de grea cum au fost şi operațiunile de căutare, pentru că este risc mare de avalanşă.

„Operaţiunea de extragere a celor doi e destul de dificilă, pentru că e pericol foarte mare de avalanșă. Durează foarte mult până ajungem la victime. Sunt formate două echipe din mai mulți oameni. Unii vor fi duși să aterizeze într-un loc, de unde vor merge cel putin jumătate de oră până în zona unde sunt ei. De acolo să meargă asigurați în corzi, până se apropie”, afirmă Claudiu Jurcovan, Salvamont Victoria, potrivit digi24.ro.

„Așa cum am zis, s-a găsit și a treia persoană, un adult de 62 de ani. Din informațiile pe care le avem cel mai probabil persoana de 18 ani a căzut pe versantul estic al muchiei Sâmbetei.

Ceilalti doi adulți au încercat să coboare să-i acorde ajutor, dar, din cauza vântului puternic, se pare că au fost aruncați de pe creastă. Pozițiile în care au fost găsiți ne duc la indiciul că efectiv au fost spulberați de vânt și au căzut de la mare înălțime”, afirmă Mihai Pascu, director executiv CJ Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri