Caută
Close this search box.

Întrebată de ce a renunţat Dragnea la paza jandarmilor, Carmen Dan răspunde ambiguu

Carmen Dan, ministrul de Interne, a fost întrebată de ce Liviu Dragnea, liderul PSD, a venit, vineri, la DNA fără a fi însoţit de jandarmi.

Răspunsul ministrului a fost unul ambiguu: „Dispozitivul Jandarmeriei este unul flexibil”, pe care nu ministrul îl stabileşte, şi evitând să dea un răspuns concret.

Carmen Dan a fost întrebată, la Mamaia, acolo unde a mers să verifice stadiul pregătirilor pentru minivacanţa de 1 Mai, de ce preşedintele PSD Liviu Dragnea nu a mai fost însoţit de jandarmi vineri, la sediul DNA, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată cân era convocat de procurori.

„Dispozitivul Jandarmeriei este unul flexibil. Dacă aţi fost atentă în acea zonă de intervenţie, aţi constatat că de fiecare dată când a fost necesar să suplimentăm dispozitivul Jandarmeriei, am acţionat. Asta nu o face ministrul, vreau să înţelegeţi, o face conducătorul misiunii şi al activităţii care ulterior şi răspunde pentru modul în care a fost dimensionat acest dispozitiv. Când avem adunări în zona unor obiective sau în zona unor instituţii publice, atunci jandarmii sunt atenţi şi pe latura de asigurare a ordinii publice, în afara de dispozitivul de regulă este zona de pază a acelor instituţii”, a spus Carmen Dan, citată de News.ro.

Întrebată din nou de jurnalişti dacă are o explicaţie concretă, Carmen Dan a spus: „Eu cred că v-am răspuns”.

Liviu Dragnea, liderul, a venita, vineri seară, la DNA, pentru că, aşa cum susţinea el, a fost cheamat de către procurori pentru a fi anunţat că i-a fost aprobată solicitarea de a-i fi pusă la dispoziţie o copie a dosarului, în format electronic.

Spre deosebire de celelalte dăţi în care s-a prezentat la DNA, Liviu Dragnea nu a mai fost flancat nici de jandarmi, nici de gărzi de corp.

Dosarul Tel Drum

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Un răspuns

  1. Carmen Dan=o oaie ratacita pe la ministerul de interne.Mare tupeu trebuie sa ai ca sa accepti asemenea functie.Dar microfonul si la mai pus pe undeva???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri