Caută
Close this search box.

Petrece 1 mai muncitoresc cu American Independent Film Festival

American Independent Film Festival începe astăzi, 27 aprilie, în București, iar organizatorii au pregătit celor care ramân să-și petreacă minivacanța de 1 mai în oraș mai multe surprize.

Pe 1 mai, va avea loc o proiecție specială la Macaz Bar Teatru Coop. cu ICE” în regia lui Robert Kramer. Filmul face parte din selecția „American Independent Cinema curated by Kent Jones“ și va începe de la ora 20:00. Kent Jones este directorul festivalului de film de la New York și totodată un reputat critic de film și cineast american. Intrarea la toate filmele din aceasta secțiune care vor rula la Cinema Muzeul Țăranului este liberă. Proiecția va fi urmată de o discuție liberă despre film și temele lui ideologice, condusă de Kent Jones și de selectorul festivalului, criticul Andrei Tănăsescu.

Descris de Jonas Mekas drept „cel mai original și mai semnificativ film narativ american”, ICE” este una dintre capodoperele underground ale cinematografiei americane care estompează linia dintre documentar și ficțiune pentru a construi un film politic de tensiune ideologică accentuată, un film care este la fel de relevant astăzi ca și în 1970. Într-o Americă distopică ficțională, care a devenit stat fascist, filmul lui Kramer urmărește un grup revoluționar din New York, pregătindu-se pentru atacurile de guerilă menite să răstoarne guvernul. Folosind o abordare cinematografică ciné-vérité și inserții de manifeste declarative, filmul oferă o privire importantă asupra idealismului, ideologiilor și limitărilor inerente ale luptelor revoluționare împotriva dezechilibrelor de putere.

Sâmbătă de la ora 20:00, după proiecția caritabilă cu I, Tonya” la care spectatorii sunt așteptați să fie prezenți în număr cât mai mare, jurnalista Amalia Enache va purta un dialog pe scenă de circa o oră cu invitatul special al festivalului, actorul American de origine română Sebastian Stan. Discuția va fi în principal în limba engleză. Proiecția este caritabilă. Toate fondurile strânse cu această ocazie vor fi donate către Our Big Day Out, care a făcut casting între oamenii care vor să răspândească binele și i-a transformat în voluntari ce intervin cu ajutor, veselie și speranță. De data aceasta spunem MOTOR strângerii de fonduri pentru meditații destinate unor copii care altfel sfârșesc prin a abandona școala”.

Sebastian Stan este la rândul său un susținător al demersului Our Big Day Out – care vizează întrajutorarea copiilor și vârstnicilor din sistemul de protecție socială, precum și a familiilor care trăiesc în unele din cele mai sărace comunități din România.

Duminică, în Clubul Control, cinefilii sunt așteptați la proiecția cu Kuso – cea de a doua proiecție desfașurată într-un spațiu neconvențional – potrivită cu acest film atipic și non-conformist. Intrarea la acest film, precum și la toate cele desfășurate în cadrul Retrospectivei John Cassavetes, este liberă, în limita locurilor disponibile.

American Independent Film Festival aduce în premieră și exclusivitate în România cele mai interesante filme narative independente americane ale anului trecut, printre care Lady Bird (Cel mai bun film, Cea mai bună actriță Saoirse Ronan – Globurile de Aur 2018, 5 nominalizări la Oscar), The Florida Project (Directors’ Fortnight, Cannes 2017), Wonderstuck (Selecție Cannes 2017), Wonder Wheel (cel mai consistent Woody Allen din ultima perioadă, Selecție oficială New York FF) MenasheoriLucky”.

John Cassavetes and Peter Falk

Filmele din seria John Cassavetes vor fi introduse de către Cristian Tudor Popescu, Ionuț Mareș precum și de către alți critici de film și cineaști.

American Independent Film Festival va avea loc în perioada 27 aprilie – 3 mai la CinemaPRO din București și la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Țăranului Român. Anul acesta va avea loc și o primă ediție regională la Arad, între 27 și 29 aprilie, la care invitatul special este Christopher Landry, producător și asistent de regie, care va susține un Open Talk pe data de 28 aprilie.

Programul festivalului aici: http://filmedefestival.ro/american-independent-ff/program/

Biletele achiziționate aici:https://eventbook.ro/program/american-independent-film-festival

 American Independent Film Festival este organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin ARCUB, susținut de Catena.

Cu sprijinul: Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și UPC România.

Proiect cultural finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

Partener de mobilitate: BMW Auto Cobălcescu

Parteneri: Dedeman, Pfizer România, Institutul Cultural Român, Qreator by IQOS, UPS România, CinemaPRO, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Club Control, RoImage, InterCom Film, Voodoo Films, Eventbook, Our Big Day Out, Asociația Sister.

Parteneri media principali: Pro Cinema, Radio Guerrilla.

Parteneri media: Adevărul, Dilema Veche, Radio România Cultural, Agerpres, Decât o Revistă, Elle, A List Magazine, Zile și Nopți, Nine O’Clock, Newsweek, News.ro, Ziare.com, Revista Cariere, Business 24, Scena 9, Glamour, Avantaje, IQads, Noizz, The Institute, Liternet.ro, AaRC, CineFan, Senso TV, Ziarul Metropolis.

Partener de comunicare: PiArt Vision

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri