Coreea de Nord a anunțat că a suspendat toate testele nucleare și cu rachete, a anunţat liderul nord-coreean Kim Jong-un, citat de BBC.

Decizia Coreei de Nord de a suspenda toate testele nucleare şi cu rachete este, în opinia preşedintelui american Donald Trump, un „mare progres”, în timp ce prim-ministrul Japoniei a spus că reprezintă „un pas înainte”, iar denuclearizarea trebuie să fie completă, relatează Reuters.

„Din 21 aprilie, Coreea de Nord va opri testele nucleare şi lansările de rachete balistice intercontinentale”, a anunţat agenţia centrală de presă nord-coreeană.

De asemenea, liderul nord-corean a anunţat că va fi închis centrul nuclear de la Punggye-ri, unde din 2006 şi până în prezent au fost efectuate şase teste nucleare.

Decizia a fost luată după o întâlnire a conducerii Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, în contextul în care peste o săptămână Kim Jong-un se va întâlni cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in. Liderii celor două Corei se întâlnesc vinerea viitoare în Zona Demilitarizată (DMZ) care împarte peninsula. Este vorba despre al treilea summit de acest fel de la sfârşitul războiului.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, Donald Trump a precizat că vestea este una „foarte bună”.

În noiembrie 2017, liderul nord-coreean Kim Jong-un spunea că ţara sa a devenit un stat nuclear deplin, după ce a testat cu succes un nou tip de rachetă capabilă să lovească oriunde în Statele Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.