Caută
Close this search box.

Reacţia lui Tăriceanu după ce Iohannis sesizează CCR şi Comisia de la Veneţia în legătură cu legile justiţiei

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, susţine că sesizarea preşedintelui Iohannis către CCR şi Comisia de la Veneţia ar fi un demers făcut ca să amâne cât mai mult aplicarea legilor justiţiei votate de PSD/ALDE.

“Era de aşteptat ca preşedintele, odată ce legile ajung la instituţia prezidenţială, să sesizeze CCR. Nu îmi făceam niciun fel de iluzie că nu va recurge la acest instrument. Nu sunt în măsură să vă spun în mod categoric, dar (…) CCR când face controlul de constituţionalitate integrează întotdeauna şi recomandările Comisiei de la Veneţia, deci sesizarea suplimentară a Comisiei de la Veneţia pare mai degrabă un demers care să încetinească sau să amâne momentul punerii în aplicare a acestor legi”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, citat de News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat azi că trimite la Curtea Constituţională întregul pachet al legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia, el adresând şi un apel CCR să nu se grăbească şi să conlucreze cu organismul european.

Preşedintele a precizat că, după ce Curtea Constituţională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor şi va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.

https://magnanews.ro/2018/05/02/iohannis-denunta-asaltul-psd-asupra-justitiei-trimite-pachetul-legilor-justitiei-ccr-sesiseaza-comisia-venetia/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri