Caută
Close this search box.

Dragnea ne spune că explozia preţurilor se datorează unor factori externi, nicidecum guvernării PSD/ALDE

Un comunicat de primit de la cabinetul lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, arată  că explozia preţurilor din ultima vreme s-ar datora factorilor externi, nicidecum guvernelor PSD/ALDE.

După discuţiile care au avut loc între conducerea BNR şi premierul Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea,preşedintele Camerei Deputaţilor şi lider al PSD, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, şi Darius Vâlcov,  consilierul premierului, s-a anunţat  că o mare parte din creşterea preţurilor înregistrată în ultimele luni a fost cauzată de factori externi, exogeni raportaţi la acţiunea Guvernului şi, respectiv, a BNR şi că s-a convenit că este necesară continuarea aplicării unui mix eficient şi echilibrat de politici fiscal-bugetare şi monetare pentru încadrarea ratei inflaţiei în intervalul programat pentru finele anului 2018 şi perioada următoare.

Aceasta este însă doar concluzia venită de la cabinetul lui Liviu Dragnea.

BNR nu a dat încă niciun comunicat şi nici Viorica Dăncilă nu a făcut, decamdată, vreun comentariu.

Joi, 3 mai 2018, ca urmare a schimbului de scrisori dintre președintele Camerei Deputaților și guvernatorul Băncii Naționale a României, precum și în continuarea întâlnirilor Guvernului cu Banca Națională a României, a avut loc întrevederea dintre domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, doamna Viorica Dăncilă, prim-ministru, domnul Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice și conducerea Băncii Naționale a României, reprezentată prin domnul Mugur Isărescu, guvernator și domnul Florin Georgescu, prim-viceguvernator, se arată într-un comunicat primit de la Cabinetul lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

În cadrul întrevederii a avut loc un dialog constructiv privind situația și evoluțiile previzibile ale economiei, cu accent pe factorii de influență a ratei de inflație, precum și referitor la perspectivele acesteia pentru anul în curs și 2019. S-a subliniat faptul că o mare parte din creșterea prețurilor înregistrată în ultimele luni a fost cauzată de factori externi, exogeni raportați la acțiunea Guvernului și, respectiv, a BNR.

Pentru asigurarea încadrării ratei inflației în intervalul programat pentru finele anului 2018 și perioada următoare s-a convenit că este necesară continuarea aplicării unui mix eficient și echilibrat de politici fiscal-bugetare și monetare. Dialogul permanent, deschis, bazat pe argumente profesionale și cu respectarea competențelor fiecărei instituții dintre Guvern și Banca Națională a României va fi de natură să permită realizarea acestui obiectiv.

În cadrul discuției s-au validat argumentele privind consolidarea stabilității și predictibilității macroeconomice, precum și existența unor premise clare de creștere a convergenței nominale și reale cu Uniunea Europeană, se arată în încheierea comunicatului.

Atac la Iohannis

Liviu Dragnea, a declarat, după Întâlnirea cu conducerea BNR, că a transmis că PSD nu vrea să preia controlul asupra BNR, contrar celor spuse în spaţiul public de „unii cu funcţii foarte înalte”.

Dragnea s-a referit preşedintele Iohannis, care a afirmat că „BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD şi că trebuie să rămână independent, pentru a putea pune în practică o politică independentă în interesul României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri