Caută
Close this search box.

Finala Europa League, o bătălie franco-spaniolă

Formația franceză Olympique Marseille s-a calificat în finala Europa League 2018 la fotbal, joi seara, deşi a fost învinsă de RB Salzburg cu scorul de 2-1 (0-0, 2-0), după prelungiri, la Salzburg, în manşa secundă a semifinalelor competiției.

Olympique Marseille, care a câştigat cu 2-0 în tur, a obţinut calificarea graţie golului semnat de Rolando (116), însă după o mare eroare de arbitraj.

Salzburg a reuşit să marcheze de două ori în primele 20 de minute ale reprizei secunde, prin Amadou Haidara (53) şi Bouna Sarr (65, autogol), dar OM a înscris golul calificării în prelungiri, după un corner acordat în mod eronat oaspeţilor.

În cealaltă semifinală, Atletico Madrid, după ce a scos un egal eroic cu Arsenal la Londra, 1-1, jucând aproape tot meciul în zece oameni, a reuşit să se impună acasă prin golul marcat de Diego Costa (45+2).

Acesta a fost meciul cu numărul 250 pentru Arsene Wenger,cu Arsenal, în cupele europene. Tehnicianul francez se va despărţi de londonezi la finalul sezonului. Așadar, în finala Europa League, pe 16 mai, la Lyon, Atletico Madrid o va înfrunta pe Olympique Marseille. (foto uefa.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri