Caută
Close this search box.

CNCD l-a amendat pe Iohannis fiindcă a folosit cuvântul «penali». Decizia, contestată în instanţă

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat după ce a fost amendat cu 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Decizia CNCD a fost luată pentru că Iohannis a folosit apelativul „penali”.

Iohannis a reacționat  imediat după ce a fost amendat de CNCD pentru că a folosit cuvântul „penali” ca să-i numească pe cei care au probleme în justiție, dar sunt şi implicaţi în discreditarea DNA.

El a spus că este vorba despre o decizie politică, pe care o va contesta în instanță, conform Digi24.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a considerat miercuri, cu majoritate de 5-4, că termenul „penali” folosit de preşedintele Klaus Iohannis depăşeşte limita libertăţii de exprimare şi l-a amendat cu 2.000 de lei.

În cazul Laura Codruța Kovesi, şefei DNA, CNCD a respins plângerea. Ea a folosit exprimarea „festivalul inculpaţilor”.

În cazul şefei DNA, CNCD a respins plângerea. Laura Codruța Kovesi a folosit exprimarea „festivalul inculpaţilor”.

Ambele sesizări la CNCD au fost făcute de site-ul luju.ro.

Declarația completă a președintelui Iohannis, din 15 februarie: „Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună.”

Klaus Iohannis și Laura Codruța Kovesi au făcut declarații și au comentat înregistrările date publicității de fostul deputat Vlad Cosma, care susține că procurori de la DNA Ploiești „fabrică” probe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri