Caută
Close this search box.

Donald Trump și Kim Jong-un se vor întâlni pe 12 iunie în Singapore

Președintele american Donald Trump se va întâlni cu liderul nord-coreean Kim Jong-un în Singapore pe 12 iunie.

În aprilie anul curent, Donald Trump a uimit lumea prin acceptarea unei invitații de întâlnire cu Kim Jong-un.

Cu doar câteva luni în urmă o asemenea întâlnire părea imposibilă cei doi lideri au schimbat anterior insulte și amenințări. Schimbarea și detensionarea relațiilor au drept punct de reper discuțiile recente dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud și întâlnirea dintre Kim Jong-un și Moon Jae-in.

Anunțul lui Donald Trump a venit la câteva ore după ce au sosit în Statele Unite cei trei deținuți americani eliberați de Coreea de Nord. Eliberarea lor a venit în timpul unei vizite la Phenian, a  secretarului de stat, Mike Pompeo, pentru a stabili detaliile întâlnirii dintre Trump și Kim Jong-un.

Locul întâlnirii, Singapore a fost menționat și zilele anterioare, președintele american menționând că nu se va întâlni cu președintele Coreii de Nord în zona demilitarizată. De astfel, Singapore este teritoriul unor întâlniri diplomatice. În 2015, liderii Chinei și Taiwanului au purtat discuții istorice în orașul-stat din Asia de Sud-Est – primul lor în mai mult de 60 de ani.

Statele Unite și Singapore au o relație strânsă. Singapore are legături diplomatice cu Coreea de Nord, dar a suspendat toate schimburile cu țara în luna noiembrie a anului trecut, deoarece sancțiunile internaționale au fost înăsprite.

Sursa: BBC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri