Caută
Close this search box.

”Blatiștilor, plecați cu toții!”, aranjamente pe față în Liga I

BLATURILE ȘI ARANJAMENTELE DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ NU AU DISPĂRUT DIN FOTBALUL NOSTRU. Dimpotrivă, se fac mai rău ca pe vremea celebrei ”Cooperative”, mai ales acum, pe final de campionat. FC Botoșani a pierdut total nefiresc meciul cu Concordia  Chiajna, 0-1, deși a avut om în plus pe teren din minutul 16. Normal, echipa moldavă a părăsit terenul în huiduielile și acuzele propriilor suporteri. Oaspeții au obținut astfel 3 puncte decisive în lupta pentru evitarea retrogradării, după cum remarcă și Gazeta Sporturilor.

De cronică a meciului nu are sens să vorbim aici. Totul a fost un bluff, o parodie de cea mai urâtă și murdară sorginte. Acesta a fost, este și va fi footbalul românesc, o mare minciună, în care singurii corecți (cu infime excepții, care confirmă regula) sunt doar suporterii care suferă, merg la meciuri prin toată țara, ăși sacrifică viețile și familiile pentru niște blatiști ordinari, adică obișnuiți. Cum sila este prea mare pentru a mai putea scrie ceva, voi reda doar câteva rânduri din prestigiosul cotidian Gazeta Sporturilor, ale cărui corectitudine și obiectivitate chiar nu pot fi puse la îndoială:

”Acum o săptămână, Botoşaniul mânca jar în returul semifinalei cu Craiova, 2-1. Atunci nu s-a calificat, dar a jucat fotbal, a avut atitudine şi echipa a demonstrat caracter.

În această seară, Botoşaniul s-a transformat în ceva urât. Deşi a beneficiat de prostia lui Bawab, a cărui intrare extrem de tare a fost apreciată cu cartonaş roşu de Istvan Kovacs, trupa lui Costel Enache n-a jucat fotbal, n-a avut nici atitudine, iar caracter cu atât mai puţin.

Aproape că n-a produs, vreme de peste 75 de minute, nicio ocazie imensă la poarta lui Caparco.

În schimb, Chiajna a dat lovitura după o fază în care Andrei Marc s-a crezut Messi şi, avându-l în faţă pe Mihai Roman, chiar a reuşit preţ de câteva secunde să dribleze precum starul sud-american, a centrat în faţa porţii, unde toţi oamenii lui Enache dormeau, iar Batin a făcut ce trebuia. A împins mingea în poartă. 0-1! Şi cam aceasta a fost povestea unui meci urât. Urât şi la propriu, dar şi la figurat!

La finalul partidei, fanii gazdă și-au acuzat favoriții: „Blatiștilor, plecați cu toții! Demisia, demisia, demisia!”.

Ce să mai adaugi la așa ceva ? Decât, desigur, că totul e o glumă, că băieții au dat tot ce au putut și că așa e fotbalul, mai are și surprize, la Botoșani nu s-a întâplat nimic, evident …

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri