Caută
Close this search box.

Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au căsătorit. Ei au titlul de duce şi ducesă de Sussex

Prinţul Harry, al cincile în ordinea succesiunii la tronul britanic, şi fosta actriţă americană Meghan Markle s-au căsătorit, sâmbătă după-amiază, la Capela St. George de la castelul Windsor.

Ei şi-au „da” în faţa rudelor, a prietenilor şi a miilor de admiratori aflaţi în faţa bisericii.

Prinţul Harry şi Meghan Markle vor primi titlul de duce şi ducesă de Sussex, fiind al 16-lea cuplu regal care se va căsători la castelul Windsor din 1863, potrivit Palatului Kensington.

Printre invitaţi s-au numărat Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham. Mireasa poartă o rochie semnată de creatoarea britanică Clare Waight Keller, prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy. Voalul are cusute de mână elemente florale din 53 de ţări ale Commonwealth şi este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumutată lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a, transmite News.ro.

Printre invitaţii speciali se află camarazi de război ai prinţului Harry.

„Stand by Be”

Michael Curry, primul episcop de culoare al bisericii episcopale în Statele Unite, a citat din Martin Luther King Jr.: „Trebuie să descoperim puterea dragostei”. „Imaginaţi-vă o lume în care dragostea este drumul”, a adăugat Curry.

„Stand by Be”, lansată în 1961 de Ben E. King, a fost cântată la finalul ceremoniei. Cei doi şi-au jurat legăminte şi şi-au schimbat inelele ca semn al căsătoriei.

Mireasa poartă o rochie semnată de creatoarea britanică Clare Waight Keller, prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy. Voalul este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumutată lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace.

Nici voalul nu este unul obişnuit – Meghan „a dorit ca cele 53 de ţări ale Commonwealth să fie alături de ea în timpul ceremoniei” şi astfel Waight Keller a creat un voal împobobit cu elemente din flora fiecărei ţări care aparţin de Regatul Unit. Fiecare floare este unică şi cusută de mână pe trena lungă de cinci metri. Designerii au lucrat sute de ore, spălându-se pe mâini la fiecare jumătate de oră pentru a păstra ţesătura curată.

Stilistul vedetelor Serge Normant a fost ales pentru coafura ducesei de Sussex. Machiajul a fost realizat de makeup artistul Daniel Martin care a lucrat pentru casa Dior.

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată.

O rochie simplă

Meghan Markle a sosit la Capela St. George în rochie simplă, cu mânecă şi un voal alb lung purtat de doi băieţi îmbrăcaţi în negru.

Britanica Clare Waight Keller este creatoarea rochiei miresei. Waight Keller a devenit anul trecut prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy.

Voalul este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost oferită lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace.

Ea a păşit spre altar la braţul prinţului Charles.

Prinţul Harry, viitorul duce se Sussex, a sosit alături de fratele său mai mare prinţul William, duce de Cambridge. Ambii sunt îmbrăcaţi în uniforme.

Meghan Markle a fost primită pe traseu cu urale şi aplauze, zeci de mii de oameni fluturând steaguri britanice.

Mama miresei, Doria Ragland, a fost foarte emoţionată în aşteptarea momentului.

Prinţul Charles este cel care a condus-o pe Meghan Markle la altar. El este însoţit de Ducesa de Cromwell.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îmbrăcată într-un costum verde de culoarea mentei, a sosit la capelă împreună cu prinţul Philip.

Domnişoare şi cavaleri de onoare, doar copii aleşi pentru ceremonie, printre aceşti cei mai importanţi fiind prinţesa Charlotte şi prinţul George, au venit la capelă împreună cu mama lor, ducesa de Cambridge.

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri