Caută
Close this search box.

Cazul Skripal. Iulia Skripal fericită că a rămas în viață, dar … speră să se întoarcă în Rusia

Intoxicarea fostului spion rus, Serghei Skripal, și a fiicei sale cu un agent neurotoxic la Salisbury a revenit în prim-plan. Iulia Skripal a dat un interviu pentru Reuters în care a declarat că este „norocoasă că a rămas vie” după atac, informează BBC.

Iulia Skripal și tatăl ei, Serghei, au fost expuși agentului neurotoxic, Novichok, în centrul orașului Salisbury, la 4 martie.

În prima ei declarație publică filmată de la atac, Iulia Skripal a declarat pentru Reuters că viața ei a fost „transformată cu susul în jos”, dar ea speră să se întoarcă în Rusia în viitor. Aceasta a petrecut șase săptămâni în spitalul din districtul Salisbury și a fost eliberată după ce doctorii au spus că a răspuns „extrem de bine” tratamentului. Tatăl ei, de asemenea, a fost eliberat de la spital la începutul acestei luni.

Vorbind agenției de știri, Iulia Skripal a mulțumit ambasadei ruse pentru oferta de asistență. Dar ea a spus că ea și tatăl ei nu erau „gata să o ia”. Ea a adus, de asemenea, un omagiu celor care au tratat-o ​​de la atac, descriindu-i ca fiind „minunați și amabili”. „Suntem atât de norocoși că amândoi am supraviețuit acestei încercări de asasinare. Recuperarea noastră a fost lentă și extrem de dureroasă”. Iulia Skripal a adăugat că speră să aibă grijă de tatăl ei până când va fi recuperat pe deplin. Ea a cerut respectarea vieții private a ei și a lui Serghei Skripal.

Înainte de declarație, perechea a fost mutată în locații sigure, dar nu este clar dacă au fost împreună.

Iulia Skripal, în vârstă de 33 de ani, și Serghei Skripal de 66 de ani, au fost descoperiți pe o bancă din centrul orașului Salisbury după ce au fost otrăviți cu un agent neurotoxic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri