Caută
Close this search box.

Fără precedent: joacă în Liga a IV-a și merge la Naționala țării sale

Caz fără precedent în fotbalul de mare performanță: deşi evoluează într-o divizie regională din Germania, Liga a IV-a, fotbalistul ghane Kwasi Wriedt a fost convocat la prima reprezentativă a ţării sale.

Atacantul  Wriedt (23 de ani) aparţine de clubul Bayern München din vara anului trecut, dar n-a prins decât un singur meci la prima echipă a bavarezilor, în Cupa Germaniei.

Motiv pentru care Wriedt a fost trimis să se rodeze la formaţia a doua a celor de la Bayern, în liga a patra (regională). Totuși, cu nu mai puțin de 20 de goluri marcate în 28 de apariţii, vârful născut în Germania, la Hamburg, i-a atras atenția selecţionerului Ghanei, ţară în care s-au născut părinţii fotbalistului.

Astfel, selecționerul ghanez Appiah a decis să-l cheme la lot pe Wriedt, pentru meciurile amicale cu Japonia (30 mai) şi Islanda (7 iunie), în ciuda faptului că acesta joacă la un nivel atât de jos, în divizia a patra. „La început nu mi-a venit să cred. Sunt foarte fericit că pot să joc pentru patria părinţilor mei. E lucrul care încununează un an foarte bun pentru mine”, a declarat Wriedt în presa sportivă germană. (foto bundesligafanatik.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri