Caută
Close this search box.

Festivalul de film de la Cannes. 21 de pelicule vor intra în competiție pentru Palme d’Or

Festivalul de film de la Cannes, unul dintre cele mai prestigioase în domeniu, a ajuns la cea dea 71 ediție. De această dată 21 de filme vor concura pentru prestigiosul premiu Palme d’Or, anunță AFP.

Cineaștii vor putea viziona filmele unor regizori francezi dedicați (Franco-Suisse Jean-Luc Godard sau Stéphane Brizé), dar și al unor regizori străini: Alice Rohrwacher (Italia), Pawel Pawlikowski (Polonia) sau Kirill Serebrennikov (Rusia) etc.

Festivalul își va deschide porțile pe 8 mai. În deschiderea festivalului va fi difuzat filmul regizorului iranian, Asghar Farhadi: „TODOS LO SABEN”, iar lucrările se vor încheia pe 19 mai când vom afla și marele câștigător al festivalului și deținătorul prestigiosului premiu.

Pe site-ul oficial al festivalului, www.festival-cannes.com, sunt toate detaliile evenimentului. Au fost deja nominalizați membrii juriului. Astfel, președintele acestuia este actrița americană Cate Blanchett, câștigătoare a Premiului Oscar de două ori și de trei ori a Globului de Aur. Ceilalți membri ai juriului sunt actorii: Chang Chen, Léa Seydoux, Kristen Srewart dar și alte personalități a lumii cinematografice: Ava Duvernay (scenarist, regizor, producător), Robert Guédiguian (regizor, scenarist, producător), Khadja Nin (autor, compozitor, actriță), Denis Villeneuve (regizor) scenarist) și Andrey Zvyangintsev (regizor, scenarist).

Festivalul de film de la Cannes a devenit cunoscut nu doar prestigiului sau dar și mediatizării intense. În fiecare an Riviera Franceză atrage vedete din întreaga lume, festivalul reprezentând o rampă de lansare pentru începători dar și ocazia de a defila în celebra festivitate de deschidere a evenimentului, aceasta fiind una spectaculoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri