Florin Iordache, deputat PSD, preşedintele Comisiei speciale de modificare a legilor justiţiei, a declarat că nu are nicio părere despre comisia parlamentară pentru „Adevăr şi Reconciliere”, pe care şi-o doreşte Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Nu ştiu, am auzit că a scris pe Facebook (Tăriceanu – n.r.). Nu am nicio părere, ce să spun? Oricine scrie pe Facebook. Să văd elementele. Oricum, pentru a afla adevărul, poate e nevoie de o comisie„, a declarat Florin Iodache, conform News.ro.

Călin Popescu Tăriceanu vrea o noua comisie parlamentară. El a scris pe Facebook că o Comisie pentru Adevăr şi Reconciliere, după modelul altor ţări, ar fi o soluţie pentru a afla, ceea ce el numeşte adevărul care ar repune justiţia în cadrul democratic.

În opinia lui Tăriceanu, toţi cei din justiţie şi servicii care ies public şi oferă informaţii despre „abuzurile generate de protocoale” nu vor avea de suferit.

…Activitatea acestei comisii trebuie să pornească de la un principiu fundamental: toți oamenii din justiție și servicii care ies public și oferă informații despre abuzurile generate de protocoale nu vor avea de suferit. Sunt sigur că mulți procurori sau judecători au acționat sub presiune, nu din proprie inițiativă, iar scopul este să curățăm sistemul, nu să începem o vânătoare de oameni, scrie Tăriceanu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here