Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea cere anchetarea lui Dan Tăpălagă: Nu e cumva un incident de securitate?

Liviu Dragnea cere anchetarea jurnalistului Dan Tăpălagă, în cazul memorandumului secret adoptat de Guvern pe tema mutării ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

FOTO: b1.ro

„Eu am auzit despre acel memorandum din spațiul public, chiar în ziua în care s-a adoptat, pentru că este un document confidențial. Și eu pun întrebarea – am auzit de la domnul Dan Tăpălagă, marele jurnalist, G4 sau nu știu cum îi mai zice acum, care a dat această informație, că Guvernul a adoptat un memorandum confidențial cu acel conținut – de unde a primit acea informație? SRI-ul, STS-ul au vreo explicație pentru asta?

Asta nu este cumva un incident de securitate? Cine din funcționarii Guvernului sau dintre membrii Guvernului au dat această informație? Că eu nu o aveam”, a spus Dragnea la RTV, potrivit hotnews.ro.

Întrebat dacă se face vreo investigație in acest caz, Dragnea a replicat: „Sunt curios, pentru că guvernul nu poate să o facă”.

Domnul Iohannis s-a luat după Tăpălagă

Postul Realitatea TV relatează la rândul său în pagina online că, întrebat apoi dacă va sesiza cineva autorităţile în acest caz, Dragnea a răspuns:

„Sesizez eu acum. Vorbim de un document confidenţial. Cine din Guvern i-a dat documentul? Eu nu-l aveam. Cum a ajuns la domnul Tăpălagă? Avea acces? Să vedem, începe cineva investigaţie? Bineînţeles ca nu”.

Potrivit sursei citate, Dragnea a mai susţinut că a doua zi, când Iohannis a sunat-o pe Dăncilă, preşedintele nu avea nici o informaţie în afară de cele furnizate de Tăpălagă.

„Domnul preşedinte Iohannis, a doua zi, nici măcar nu ştia despre ce e vorba. S-a luat după Tăpălagă”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Ce spune G4Media.ro

– G4Media.ro a scris în exclusivitate miercuri, 18 aprilie, sub semnătura lui Cristian Pantazi, citând surse guvernamentale, că Guvernul Dăncilă vrea să adopte o hotărâre sau un memorandum pentru mutarea ambasadei României din Tel Aviv la Ierusalim. G4Media.ro nu a prezentat textul documentului oficial.

– Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus după şedinţa de guvern din acea zi că nu are cunoştinţă despre o asemenea iniţiativă.

– O zi mai târziu, pe 19 aprilie, Liviu Dragnea confirma dezvăluirea G4Media.ro şi anunţa într-un interviu la Antena 3 că Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri un memorandum „prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri