Caută
Close this search box.

PSD vrea miting în Piaţa Victoriei pentru a demonstra că acest spaţiu nu aparţine doar #Rezist

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele PSD, afirmă că mitingul de susţinere a premierului Viorica Dăncilă trebuie să aibă loc în Piaţa Victoriei pentru că, susţine el, s-ar fi creat imaginea că Piaţa Victoriei ar aparţine numai anumitor manifestanţi. Adică, celor care contestă Guvernul PSD-ALDE

PSD Dâmboviţa poate aduce la mitingul din Bucureşti peste 20 de mii de oameni, declară Ţuţuianu la RFI.

Reporter RFI: Nu e neobişnuit ca un partid aflat la guvernare să facă un miting de susţinere a propriului Executiv, în condiţiile în care se bazează pe o majoritate confortabilă în Parlament?

Adrian Ţuţuianu: Noi nu suntem într-o situaţie de funcţionare normală a societăţii româneşti. Avem în ultima perioadă patru solicitări ale preşedintelui României legate de o eventuală demisie a doamnei Dăncilă. De asemenea, avem un lucru care-i fără precedent, o plângere penală formulată pentru infracţiuni de înaltă trădare de către liderul Opoziţiei, domnul Ludovic Orban, o plângere care a fost caracterizată de foarte multă lume ca fiind hilară. De asemenea, avem încercările acestea de rupere a PSD şi de spargere a coaliţiei de guvernare. Toate aceste lucruri necesită şi un răspuns în plan parlamentar şi lucrul acesta se va vedea la o eventuală moţiune de cenzură, dar necesită şi o reacţie publică, care să reafirme susţinerea noastră pentru coaliţia de guvernare şi pentru programul de guvernare aprobat de Parlament.

Reporter: Câţi oameni vreţi să aduceţi la mitingul PSD din Bucureşti?

Adrian Ţuţuianu: Eu am spus că organizaţia judeţeană Dâmboviţa pe care o conduc poate veni la Bucureşti cu peste 20 de mii de oameni. Dificultatea principală este de natură logistică, nu avem atâtea mijloace de transport, care ne-ar fi necesare pentru deplasarea colegilor noştri. De aceea, s-a discutat şi varianta organizării de mitinguri în capitalele reşedinţă de judeţ.

Reporter: Ce veţi face dacă nu veţi reuşi să mobilizaţi masele, aşa cum v-aţi propus?

Adrian Ţuţuianu: Nu există acest risc. M-am consultat cu colegii mei din partid, există o dorinţă mai veche a multora dintre membrii şi simpatizanţii noştri de a ne exprima public pe teme care par a fi confiscate în stradă de alte forţe politice.

Reporter: Dar la miting vor veni membri ai PSD din teritoriu, oameni aduşi cu autocarele, nu oameni simpli, care vin din proprie iniţiativă.

Adrian Ţuţuianu: Păi, cei care vin din judeţe nu vin forţaţi de nimeni, sunt colegii noştri care vor să se exprime.

Reporter: Dar îi aduceţi cu autocarele.

Adrian Ţuţuianu: Păi, credeţi că se poate face transportul altfel?

Reporter: Le asiguraţi o masă, probabil.

Adrian Ţuţuianu: Nu, astea sunt lucruri pe care dvs. le speculaţi. N-a spus nimeni de aşa ceva. Fiecare vine, îşi suportă costurile. Acolo unde unii dintre colegi nu vor putea să facă acest lucru, va interveni organizaţia de partid. Pe de altă parte, vor fi prezenţi în Bucureşti foarte mulţi membri şi simpatizanţi ai partidului din Bucureşti. Vor putea să vină la acest miting toţi cei care au votat PSD şi ALDE şi susţin această guvernare.

Reporter: Care vi se pare locul cel mai potrivit pentru organizarea mitingului din Bucureşti?

Adrian Ţuţuianu: Eu cred că, la nivel simbolic, trebuie să-l organizăm tot în Piaţa Victoriei, pentru că s-a creat undeva imaginea că Piaţa Victoriei ar aparţine numai anumitor manifestanţi. Or lucrul acesta nu este adevărat.

Până acum, PSD nu a făcut un anunţ orificial cu privire la organizarea acestui miting, dar Gabriela Firea a anuţat că mitingul de susţinere apremierului dăncilă va avea loc la data de 9 iunie.

Cine face miting în Piaţa Victoriei la 9 iunie

Însă, sâmbătă, 9 iunie, între orele 17.30-20.30 este programat Marşul Bucharest Pride 2018, organizat de asociaţia Accept, pentru respectarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale şi transgender. Marşul va avea loc pe traseul Piaţa Victoriei- Piaţa Universităţii.

„Sâmbătă, 9 iunie, ora 17:30, vino cu familia şi prietenii în Piaţa Victoriei, la Marşul Bucharest Pride. 17:30 – 18:00 – Ne întâlnim în Piaţa Victoriei, pe trotuarele de acces pe Calea Victoriei. 18:00 – 19:30 – Pornim în marş pe Calea Victoriei şi parcurgem traseul de 2.3 km, până în Piaţa Universităţii. Pride outfits, rainbow flags, pop beats, electro sounds pe Calea Victoriei. 19:30 – 20:30 – Finalizăm marşul în Piaţa Universităţii”, se arată pe pagina de facebook a evenimentului.

Marşul Bucharest Pride este evenimentul central al Festivalului Bucharest Pride 2018, care se va desfăşura între 2 şi 9 iunie, fiind dedicat comunităţii LGBTQI+, transmite News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri