Caută
Close this search box.

Andrei Șerban va monta „Pescăruşul” de Cehov la unteatru

Regizorul Andrei Şerban montează spectacolul „Pescăruşul”, de Anton Pavlovici Cehov, ca invitat la unteatru.

„Am primit bucuros invitaţia de a lucra la unteatru. Am regăsit atmosfera anilor mei de tinereţe de la La Mama din New York, acelaşi spirit prietenos şi liber, o comunitate de artişti care, fără niciun considerent material, sunt animaţi de pasiunea de a face teatru altfel, de a descoperi “forme noi”. Şi ideea acestor forme noi m-a dus direct la Treplev şi la „Pescăruşul”, o piesă care m-a urmărit toată viaţa şi pe care nu am înţeles-o pe deplin, deşi am montat-o în limbi diferite pe trei continente, de fiecare dată altfel. Sper ca această versiune să fie ultima şi, deşi nu vom putea dezlega misterul care face ca o poveste ce sfârşeşte în moarte violentă să fie catalogată de Cehov drept „comedie”, am încredere că împreună vom (re)descoperi paradoxul că în teatru singura permanenţă e starea de schimbare continuă. Dacă acceptăm că nicio concluzie nu e defintivă, putem porni în căutare”, declară regizorul Andrei Şerban.

Avanpremierele sunt programate pe 12, 13, 14 şi 15 iunie, iar premiera pe 16 şi 17 iunie.

Spectacolul are mai multe distribuţii: Ionuţ Vişan/ Liviu Pintileasa, Mădălina Anea/ Sabrina Iaschevici, Constantin Cojocaru, Bogdan Cotlet/ Anghel Damian/ Bogdan Nechifor, Silvana Mihai/ Alina Rotaru, Richard Bovnoczki/ Vitalie Bichir, Virginia Mirea/ Florina Gleznea, Gelu Nitu/ Silviu Debu, Mihaela Trofimov/ Claudia Ieremia, Emilian Oprea/ Richard Bovnoczki.

La această montare, Andrei Şerban a lucrat împreună cu regizorul secund Sânziana Stoican şi cu asistenţii de regie Cosmin Alexandru Purice şi Florin Liţă. Valentin Varlan este scenograf consultant. Iar textul este o adaptare liberă după o traducere de Maşa Dinescu şi Andrei Şerban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri